Аржентинско чимичури
Рецепта от: Нико Рейнолдс
Чимичури е сос за овкусяване. Той се приготвя бързо и лесно и съдържа магданоз, чесън, лют червен пипер, оцет и зехтин.
Продукти
- 3 шепи магданоз
- 1 глава чесън
- 2 с.л. сушен риган
- 2 с.л. сладък червен пипер
- 2 с.л. едър лют червен пипер
- 100 мл оцет
- 50 мл зехтин
Начин на приготвяне:
- 1. Обелете скилидките чесън и ги нарежете на много ситно. Листата магданоз също нарежете на много ситно.
- 2. В стъклен буркан (250 мл) смесете двата вида червен пипер и сушения риган. Добавете оцета и нарязаните чесън и магданоз. Разбъркайте. Добавете зехтина, затворете буркана и разклатете много добре.
- 3. Съхранявайте соса в хладилник.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Нико Рейнолдс
Лютият сос на баба
Рецепти Нико Рейнолдс
Джърк марината
Рецепти Лука Чиано
Песто Дженовезе
Рецепти Примож Долничар
Лют сос
Рецепти Нико Рейнолдс
Бавно печен агнешки бут
Рецепти Нико Рейнолдс
Карибско къри с печено пиле
Рецепти Нико Рейнолдс
Бобена салата с печен пресен лук
Рецепти Нико Рейнолдс
Тако с говежди стек, печен лют сос и салца от царевица
Рецепти Нико Рейнолдс
Гарнитури към печено пиле
Рецепти Нико Рейнолдс
Печено пиле с лимоново-маслен сос