Чимичури е сос за овкусяване. Той се приготвя бързо и лесно и съдържа магданоз, чесън, лют червен пипер, оцет и зехтин.

Продукти

  • 3 шепи магданоз
  • 1 глава чесън
  • 2 с.л. сушен риган
  • 2 с.л. сладък червен пипер
  • 2 с.л. едър лют червен пипер
  • 100 мл оцет
  • 50 мл зехтин

Начин на приготвяне:

  • 1. Обелете скилидките чесън и ги нарежете на много ситно. Листата магданоз също нарежете на много ситно.
  • 2. В стъклен буркан (250 мл) смесете двата вида червен пипер и сушения риган. Добавете оцета и нарязаните чесън и магданоз. Разбъркайте. Добавете зехтина, затворете буркана и разклатете много добре.
  • 3. Съхранявайте соса в хладилник.

Свързани рецепти

Виж всички