Аржентинско чимичури
Рецепта от: Нико Рейнолдс
Чимичури е сос за овкусяване. Той се приготвя бързо и лесно и съдържа магданоз, чесън, лют червен пипер, оцет и зехтин.
Продукти
- 3 шепи магданоз
- 1 глава чесън
- 2 с.л. сушен риган
- 2 с.л. сладък червен пипер
- 2 с.л. едър лют червен пипер
- 100 мл оцет
- 50 мл зехтин
Начин на приготвяне:
- 1. Обелете скилидките чесън и ги нарежете на много ситно. Листата магданоз също нарежете на много ситно.
- 2. В стъклен буркан (250 мл) смесете двата вида червен пипер и сушения риган. Добавете оцета и нарязаните чесън и магданоз. Разбъркайте. Добавете зехтина, затворете буркана и разклатете много добре.
- 3. Съхранявайте соса в хладилник.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Джейми Оливър
4 вида дресинг
Рецепти Нико Рейнолдс
Лютият сос на баба
Рецепти Нико Рейнолдс
Джърк марината
Рецепти Примож Долничар
Лют сос
Рецепти Нико Рейнолдс
Бобена салата с печен пресен лук
Рецепти Нико Рейнолдс
Гарнитури към печено пиле
Рецепти Нико Рейнолдс
Печено пиле с лимоново-маслен сос
Рецепти Нико Рейнолдс
Скариди с манго и кървавица на скара
Рецепти Нико Рейнолдс
Печена сьомга по два начина
Рецепти Нико Рейнолдс
Лютият сос на баба