• Сладолед с шафран и зехтинРецепти
    Сладолед с шафран и зехтин

    В домашни условия сладолед се приготвя най-лесно с помощта на машина за сладолед, но ако не разполагате с такава, пак е възможно, просто ще трябва да се запасите с повече търпение.  Този кремообразен...

  • Спагети с маринована риба и сицилиански цитрусов дресингРецепти
    Спагети с маринована риба и сицилиански цитрусов дресинг

    В тази рецепта филето риба меч се маринова в цитрусов дресинг, а след това се съчетава с пълнозърнести спагети, сушени домати и зелени маслини. Вместо със сирене пастата се поръсва с пангритата. Нусто...

  • Ригате със скариди и прошутоРецепти
    Ригате със скариди и прошуто

    В тази рецепта главният герой са големите скариди. Те са съчетани с паста и въздушна картофена пяна.

  • Хапки от пармезан с телешки тартарРецепти
    Хапки от пармезан с телешки тартар

    Това е рецепта за солени хапки с тартар от телешко месо. Вкусът на хапките е балансиран между хрупкавата основа от пармезан, нарязаното на ситно прясно телешко месо и млечната пяна, която ги споява.

  • Ризото с пъдпъдъкРецепти
    Ризото с пъдпъдък

    Това е рецепта за кремообразно бяло ризото, обогатено с пармезан и пушена скаморца. А пошираният в зехтин пъдпъдък допълва вкуса на ориза.

  • Суфле от пармезан с поширани крушиРецепти
    Суфле от пармезан с поширани круши

    Това е рецепта за солено суфле с пармезан. Въздушната и нежна текстура на суфлето се съчетава идеално с наситения сладък вкус на пошираните във вино круши.

  • Солени еклерчета с мус от мортадела и рикотаРецепти
    Солени еклерчета с мус от мортадела и рикота

    Тези пухкави еклерчета са идеалната солена хапка. Пареното тесто се съчетава идеално с гладкия мус от мортадела и рикота.

  • Италиански оризов кексРецепти
    Италиански оризов кекс

    Това е рецепта за пухкав кекс с ориз арборио. За да приготвите оризовия кекс, ще са Ви необходими още яйца, захар, прясно мляко, смлени бадеми и брашно.