Микела Киапа

Микела Киапа

Като майка на две малки момичета Микаела може да се похвали, че е експерт по приготвянето на бързи вечери. Освен това е напълно наясно с нуждата на заетите родители да осигуряват на децата си бързи, но здравословни ястия.
Микела е в топ 15 на родителите влогъри и е основен презентатор в семейния Food Tube канал на Джейми Оливър /Family Food Tube/ в секцията за захранване на бебетата. Тя е автор на кулинарната книга “Simply Italian” и е редовен сътрудник на списание “Grazia”. Микела е водещ на няколко телевизионни предавания, посветени на домашната италианска храна.

В речта на 30-годишната Микела веднага може да се долови автентично италианско произношение, наследено от двамата и родители с италиански произход. Баща и Грациано е от Парма, а майка и Паола е от Пиаченца, област Емилия-Романя.

Микела е родена в Мърдър Тидфил, Уелс, където живее със семейството си до 6-годишна възраст. След това семейството и се мести във ферма между Мърдър и Абърдеър. Микела израства в голяма пълна къща, сред голямото си италианско семейство.

Откакто е омъжена Микела живее в Кардиф, но продължава да държи на корените си. Съпругът и Дан управлява ресторантче в студентското градче – "The College House".

„Аз не съм професионален готвач, не съм правила нищо подобно преди, но реших да опитам. Правя това, което мога да правя и се надявам да се получава добре. Не гледам много кулинарни предавания, но винаги съм била фен на Джейми Оливър. За мен готвенето трябва да е просто и да е нещо, което всеки би могъл да прави“, споделя Микела.

От предаванията на Микела струи истински домашен уют не само благодарение на ястията, които тя приготвя, като лазаня верде или паста примавера, но и от присъствието на семейството и – сестрите и Еми и Ромина бъркат нещо вкусно, докато баща им Грациано не пропуска да изкаже мнението си.

„Мисля, че наистина е важно човек да се научи да готви в ранна възраст. Имам много приятели, които се страхуват да чукнат дори едно яйце, но готвенето винаги е било част от моя живот, както и яденето, разбира се. Моето правило е да следвам какво ми казва стомаха, т.е. като съм гладна, ям.“

По 24KITCHEN се излъчват три предавания на Микела Киапа - "По италиански с Микела Киапа", "Рецепти от Тоскана с Микела Киапа", "Класическа италианска ухня с Микела Киапа".
  • Лаврак в хартияРецепти
    Лаврак в хартия

    1. Измийте и подсушете дребни картофи без да ги белите. Нарежете ги на много тънки кръгчета.2. Нарежете пресния лук на едро. Отчупете долната твърда част на аспержите и нареже и тях на едри парче...