Паста с риба тон, рукола и лимон
Рецепта от: Микела Киапа
Сосът за тази паста е супер бърз и се приготвя, докато варите пастата. Идеална рецепта за вечеря през седмицата.
Продукти
- 1.225 г риба тон в мазнина (консерва)
- 1 лимон
- 1 с.л. каперси
- 2 шепи рукола
- зехтин Екстра върджин
- 400 г спагети
- сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
- 1. Сварете спагетите в тенджера с вряща подсолена вода, според указанията на пакета. 3 минути преди края на варенето започнете да правите соса.
- 2. В голям тиган настържете фино кората на лимона и изтискайте половината му сок. Добавете каперсите и накъсайте рибата тон на парченца. Овкусете със сол и черен пипер и разбъркайте. Добавете 4 с.л. от водата от варенето на пастата.
- 3. Прецедете спагетите и ги сложете в тигана при соса. Разбъркайте добре.
- 4. Сервирайте пастата, поръсена с прясна рукола и зехтин.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Джъстин Скофийлд
Канелони с гъби
Рецепти Марк Мориарти
Зелени фусили
Рецепти Рейчъл Ку
Ригатони с гъби
Рецепти Микела Киапа
Сос "Болонезе" с боб
Рецепти Донал Скиан
Паста от нахут с болонезе от карфиол и гъби
Рецепти Силвия Колока
Спагети със суров доматен сос
Рецепти Гордън Рамзи
Паста с аншоа, домати и чили
Рецепти Донал Скиан
Букатини със зеле и бекон
Рецепти Стоян и Лора
Млинци
Рецепти Лука Чиано
Гурме талятели със сос Карбонара