Сос "Болонезе" с боб
Рецепта от: Микела Киапа
В тази рецепта класическият сос "Болонезе" е обогатен с панчета, червено вино и 2 вида боб. Освен с паста може да го сервирате върху печени картофи.
Продукти
- 100 г пушена панчета
- 1 морков
- 2 стъбла селъри
- 1 кг телешка кайма
- 2 органични кубчета телешки бульон
- 1 в. ч. червено вино
- 2 дафинови листа
- 1 глава червен лук
- 140 г доматено пюре
- 500 мл гореща вода
- 400 г боб борлоти от консерва
- 400 г боб канелини от консерва
- сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
- 1. Нарежете на ситно панчетата, моркова, лука и селърито.
- 2. Запържете панчетата в загрят тиган за 2-3 минути, до хрупкавост. Добавете и нарязаните зеленчуци и гответе 10 минути, като разбърквате от време на време. Добавете каймата и я запържете до тъмно кафяв цвят, като я разделяте на малки песъчинки. Добавете 1 водна чаша червено вино и изчакайте 2 минути. Добавете доматеното пюре и горещата вода. Начупете кубчетата бульон и пуснете дафиновите листа. Разбъркайте и намалете силата на огъня. Оставете сместа да къкри 1 час.
- 3. Прецедете двата вида боб и ги добавете. Оставете да къкри още 1 час.
- 4. Отстранете дафиновите листа и добавете прецедените сварени спагети и разбъркайте в соса.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Джъстин Скофийлд
Канелони с гъби
Рецепти Марк Мориарти
Зелени фусили
Рецепти Рейчъл Ку
Ригатони с гъби
Рецепти Микела Киапа
Паста с риба тон, рукола и лимон
Рецепти Донал Скиан
Паста от нахут с болонезе от карфиол и гъби
Рецепти Силвия Колока
Спагети със суров доматен сос
Рецепти Гордън Рамзи
Паста с аншоа, домати и чили
Рецепти Донал Скиан
Букатини със зеле и бекон
Рецепти Стоян и Лора
Млинци
Рецепти Лука Чиано
Гурме талятели със сос Карбонара