В тази рецепта класическият сос "Болонезе" е обогатен с панчета, червено вино и 2 вида боб. Освен с паста може да го сервирате върху печени картофи.

Продукти

  • 100 г пушена панчета
  • 1 морков
  • 2 стъбла селъри
  • 1 кг телешка кайма
  • 2 органични кубчета телешки бульон
  • 1 в. ч. червено вино
  • 2 дафинови листа
  • 1 глава червен лук
  • 140 г доматено пюре
  • 500 мл гореща вода
  • 400 г боб борлоти от консерва
  • 400 г боб канелини от консерва
  • сол и черен пипер

Начин на приготвяне:

  • 1. Нарежете на ситно панчетата, моркова, лука и селърито.
  • 2. Запържете панчетата в загрят тиган за 2-3 минути, до хрупкавост. Добавете и нарязаните зеленчуци и гответе 10 минути, като разбърквате от време на време. Добавете каймата и я запържете до тъмно кафяв цвят, като я разделяте на малки песъчинки. Добавете 1 водна чаша червено вино и изчакайте 2 минути. Добавете доматеното пюре и горещата вода. Начупете кубчетата бульон и пуснете дафиновите листа. Разбъркайте и намалете силата на огъня. Оставете сместа да къкри 1 час.
  • 3. Прецедете двата вида боб и ги добавете. Оставете да къкри още 1 час.
  • 4. Отстранете дафиновите листа и добавете прецедените сварени спагети и разбъркайте в соса.

Свързани рецепти

Виж всички