Зелени фусили
Рецепта от: Марк Мориарти
1. Сварете фусилите в тенджера с вряща подсолена вода според указанията на пакета. Прецедете ги.
2. Нарежете праза на много тънки ивици. Пуснете ги в тенджера с вряща подсолена вода за 1 минута. След това добавете граха и след 1 минута добавете листата спанак. След 20 секунди добавете листата босилек. След още 10 секунди прецедете зеленчуците.
3. Пресипете зеленчуците докато са горещи в блендер и ги пасирайте. Добавете кубчето бульон и пасирайте отново.
4. Залейте със соса пастата и разбъркайте.
5. Обелете парчето пикантна наденица ндуя и го поставете в загрят тиган. Притискайте мачкайте наденицата докато се разпадне на малки парченца. Добавете маслото, щом то се разтопи, добавете галетата и разбъркайте. Пресипете сместа върху кухненска хартия, за да се отцеди мазнината.
6. Сервирайте зелени фусили, поръсени с пикантните трохи и настъргано сирене Пекорино.
Продукти
- 300 г пълнозърнести фусили
- 100 г замразен грах
- 100 г листа спанак
- 1 стрък праз, само зелената част
- шепа листа босилек
- 1 желирано кубче пилешки бульон
- 50 г галета
- 50 г масло
- 20 г наденица ндуя
- 20 г сирене Пекорино
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Джъстин Скофийлд
Канелони с гъби
Рецепти Найджъл Слейтър
Доматена яхния с куркума и кисело мляко
Рецепти Стоян и Лора
Гратен от пилешко и ньоки
Рецепти Джейми Оливър
Ризото с печени на скара гъби
Рецепти Стоян и Лора
Капоната
Рецепти Стоян и Лора
Лазаня със сирена и спанак
Рецепти Джейми Оливър
Южняшко пържено пиле
Рецепти Стоян и Лора
Пълнено пиле с кестени и тиква
Рецепти Стоян и Лора
Печен карфиол