Зелени фусили
Рецепта от: Марк Мориарти
Бърза рецепта за паста със зелен сос, включващ грах, спанак, босилек и праз, поръсена с трохи от запържена наденица, масло и галета.
Продукти
- 300 г пълнозърнести фусили
- 100 г замразен грах
- 100 г листа спанак
- 1 стрък праз, само зелената част
- шепа листа босилек
- 1 желирано кубче пилешки бульон
- 50 г галета
- 50 г масло
- 20 г наденица ндуя
- 20 г сирене Пекорино
Начин на приготвяне:
- 1. Сварете фусилите в тенджера с вряща подсолена вода според указанията на пакета. Прецедете ги.
- 2. Нарежете праза на много тънки ивици. Пуснете ги в тенджера с вряща подсолена вода за 1 минута. След това добавете граха и след 1 минута добавете листата спанак. След 20 секунди добавете листата босилек. След още 10 секунди прецедете зеленчуците.
- 3. Пресипете зеленчуците докато са горещи в блендер и ги пасирайте. Добавете кубчето бульон и пасирайте отново.
- 4. Залейте със соса пастата и разбъркайте.
- 5. Обелете парчето пикантна наденица ндуя и го поставете в загрят тиган. Притискайте мачкайте наденицата докато се разпадне на малки парченца. Добавете маслото, щом то се разтопи, добавете галетата и разбъркайте. Пресипете сместа върху кухненска хартия, за да се отцеди мазнината.
- 6. Сервирайте зелени фусили, поръсени с пикантните трохи и настъргано сирене Пекорино.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Джъстин Скофийлд
Канелони с гъби
Рецепти Джейми Оливър
Папарделе с бавно задушен праз
Рецепти Джейми Оливър
Тиквички ала карбонара
Рецепти Джейми Оливър
Паста с броколи, салата с тиквички и прошуто с пъпеш
Рецепти Рейчъл Ку
Ригатони с гъби
Рецепти Силвия Колока
Спагети със суров доматен сос
Рецепти Гордън Рамзи
Паста с аншоа, домати и чили
Рецепти Донал Скиан
Букатини със зеле и бекон
Рецепти Стоян и Лора
Млинци
Рецепти Лука Чиано
Гурме талятели със сос Карбонара