1. Сварете фусилите в тенджера с вряща подсолена вода според указанията на пакета. Прецедете ги.

2. Нарежете праза на много тънки ивици. Пуснете ги в тенджера с вряща подсолена вода за 1 минута. След това добавете граха и след 1 минута добавете листата спанак. След 20 секунди добавете листата босилек. След още 10 секунди прецедете зеленчуците.

3. Пресипете зеленчуците докато са горещи в блендер и ги пасирайте. Добавете кубчето бульон и пасирайте отново.

4. Залейте със соса пастата и разбъркайте.

5. Обелете парчето пикантна наденица ндуя и го поставете в загрят тиган. Притискайте мачкайте наденицата докато се разпадне на малки парченца. Добавете маслото, щом то се разтопи, добавете галетата и разбъркайте. Пресипете сместа върху кухненска хартия, за да се отцеди мазнината.

6. Сервирайте зелени фусили, поръсени с пикантните трохи и настъргано сирене Пекорино.

Продукти

  • 300 г пълнозърнести фусили
  • 100 г замразен грах
  • 100 г листа спанак
  • 1 стрък праз, само зелената част
  • шепа листа босилек
  • 1 желирано кубче пилешки бульон
  • 50 г галета
  • 50 г масло
  • 20 г наденица ндуя
  • 20 г сирене Пекорино

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички