Равиоли със спанак и козя извара
Рецепта от: Джъстин Скофийлд
Равиоли с домашно приготвено тесто за паста с пълнеж от сотиран спанак, козя извара и пармезан. Поднасят се оваляни в сос от масло и салвия. Идеалната хапка!
Продукти
- 200 г брашно
- 2 яйца
- 200 г козя извара
- 100 г спанак
- 50 г пармезан
- настъргано индийско орехче
- сол и черен пипер
- зехтин Екстра върджин
- За соса:
- 50 г масло
- листа салвия
- пармезан
Начин на приготвяне:
- 1. За тестото сипете брашното върху плота и оформете кладенче в него. В кладенчето чукнете яйцата и ги разбийте първо с вилица, като смесвате постепенно с брашното. Омесете гладко и еластично тесто. Месете поне 5 минути с натиск. Увийте тестото в прозрачно фолио и го оставете да почине 30 минути.
- 2. За пълнежа смесете изварата с предварително сотирания и отцеден спанак (почистените листа спанак се сотират в тиган с малко зехтин, докато се свие, след като изстине, листата се нарязват и се отцеждат от излишната вода, овкусяват се със сол и черен пипер), настъргания пармезан и настърганото индийско орехче. Разбъркайте до хомогенност. Пресипете сместа в шприц.
- 3. Разделете тестото на две равни части. Поръсете едната част тест с брашно и я натиснете, за да стане плоска. Поръсете отново с брашно от двете страни тестото и го пуснете в машина за паста няколко пъти, до степента за най-тънко.
- 4. Разрежете разточеното тесто по средата, по дължина, на 2. Шприцовайте малки топчици от пълнежа в 3 реда върху едното парче разточено тесто. Поставете втората кора тесто, поръсете с брашно и притиснете внимателно с пръсти, за да изкарате въздуха и да запечатате равиолите. След това, с нож за паста изрежете отделните равиоли. Продължете по същия начин с втората част тесто.
- 5. Сварете равиолите в тенджера с вряща подсолена вода на порции, докато изплуват на повърхността, за 2-3 минути.
- 6. В метална или стъклена купа сложете маслото и листата салвия . Поставете я за кратко на водна баня, над варящите се равиоли, колкото да се разтопи маслото. Прехвърлете в купата сварените равиоли и хубаво ги оваляйте в маслото. Сервирайте равиолите топли, поръсени с малко настърган пармезан.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Джъстин Скофийлд
Канелони с гъби
Рецепти Джейми Оливър
Папарделе с бавно задушен праз
Рецепти Джейми Оливър
Тиквички ала карбонара
Рецепти Марк Мориарти
Зелени фусили
Рецепти Рейчъл Ку
Ригатони с гъби
Рецепти Микела Киапа
Сос "Болонезе" с боб
Рецепти Микела Киапа
Паста с риба тон, рукола и лимон
Рецепти Примож Долничар
Равиоли с коприва и сос от див чесън
Рецепти Лука Чиано
Паста пичи аматричана
Рецепти Донал Скиан
Паста от нахут с болонезе от карфиол и гъби