Ригатони с гъби
Рецепта от: Рейчъл Ку
Лесно и бързо за приготвяне вегетарианско ястие, с много богат вкус. Предварително сварените макарони се заливат със сметанов сос, а гъбите се подреждат между тях. Всичко се поръсва със сирене и се пече във фурната.
Продукти
- 250 г ригатони 2 с.л. масло 30 г брашно 2 ч.ч. прясно мляко 0.5 глава лук 1 дафинов лист 1 гвоздейче карамфил щипка прясно настъргано индийско орехче сол и черен пипер 2 с.л. едрозърнеста горчица 100 г сирене грюер 170 г японски гъби - шимеджи еноки магданоз
Начин на приготвяне:
- 1. Сварете ригатоните в тенджера с вряла подсолена вода. Варете 2 минути по-малко от указаното на пакета. След това прецедете пастата.
- 2. За соса разтопете маслото в тенджера и добавете брашното. Запържете го за 2 минути, като бъркате енергично. Добавете първо малко то хладкото мляко и разбъркайте. След това изсипете цялото мляко и разбъркайте до гладкост.
- 3. Пуснете дафиновия лист, гвоздейчето карамфил и обелената половинка глава лук. Настържете индийско орехче. Оставете соса да къкри 10 минути. След това извадете дафиновия лист, лука и карамфила.
- 4. Настържете сиренето /използвайте твърдо зряло сирене/. Добавете 2/3 от него в соса и разбъркайте. Дръпнете от котлона.
- 5. Подредете макароните изправени в огнеупорни купички. Полейте със сос. подредете гъбите изправени в и между макароните. Поръсете с по малко настъргано сирене. Запечете пастата в предварително загрята фурна на 180 градуса за 20-25 минути.
- 6. Поръсете топлата паста с гъби със ситно нарязан магданоз и поднесете.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Джъстин Скофийлд
Канелони с гъби
Рецепти Джейми Оливър
Папарделе с бавно задушен праз
Рецепти Джейми Оливър
Тиквички ала карбонара
Рецепти Силвия Колока
Спагети със суров доматен сос
Рецепти Гордън Рамзи
Паста с аншоа, домати и чили
Рецепти Донал Скиан
Букатини със зеле и бекон
Рецепти Стоян и Лора
Млинци
Рецепти Лука Чиано
Гурме талятели със сос Карбонара
Рецепти Нико Рейнолдс
Талятели с пушени тиквички и патладжани
Рецепти Лука Чиано
Ньоки с горгонзола, бекон и шафран