• Чап чойРецепти
    Чап чой

    Това ястие представя основен кулинарен метод на приготвяне на храна в китайската кухня. Всички съставки се запържват поотделно в уок за кратко, а след това се приготвя сос, сгъстен с нишесте, в който...

  • Супа от горски гъби с кускусРецепти
    Супа от горски гъби с кускус

    Освен в сезона на горските гъби, тази супа може да бъде приготвена и по всяко друго време,  ако разполагате със замразени гъби. За още повече аромат се добавят и сушени манатарки.

  • Пикантна корейска пицаРецепти
    Пикантна корейска пица

    Това е рецепта за пица с вкусовете на популярното корейско ястие от говеждо месо - булгоги. Доматеният сос е пикантен благодарение на пастата гочуджанг. Пицата се гарнира освен с гъби и моцарела, но и...

  • Гъбена супа с оризРецепти
    Гъбена супа с ориз

    Рецепта за лесна за приготвяне, ароматна гъбена супа. Използвайте гъби кладница и пресни подправки за много вкус и аромат. Супата не се застройва, затова е подходяща, както за вегетарианци, така и за...

  • 15-минутна пастаРецепти
    15-минутна паста

    1. Накъсайте шунката на парченца и я запържете в сух тиган, до хрупкавост. Отделете 1/2 та шунка в чиния. 2. Почистете гъбите и ги нарежете на половинки или четвъртинки. Добавете ги към шунката в тиг...

  • Замразени гъби пачи кракРецепти
    Замразени гъби пачи крак

    1. Подберете най-хубавите и здрави гъби. Накиснете в купа с вода за 5-10 минути и ги прецедете. След това измийте гъбите под темаща студена вода. Отцедете ги добре. 2. Подредете гъбите върху чиста ку...

  • Руло от свинско бонфиле върху юфка с манатаркиРецепти
    Руло от свинско бонфиле върху юфка с манатарки

    1. Пуснете юфката за кратко във вряща подсолена вода и след това я прецедете и залейте със студена вода. Полейте юфката с половината от разтопеното масло. 2. Нарежете манатарките на едро, а чесъна –...

  • Кремообразна полента с рагу от гъбиРецепти
    Кремообразна полента с рагу от гъби

    За рагуто от гъби най-важното е да имате няколко вида гъби, най-добре диви. Те се приготвят с малко лук, чесън, масло и вино. Вкусът на кремообразната полента е обогатен с настърган пармезан, затова с...