Паста от нахут с болонезе от карфиол и гъби
Рецепта от: Донал Скиан
В тази рецепта пастата от нахут е съчетана със сос от смлени карфиол, гъби и доматено пюре. За още вкус настържете пармезан!
Продукти
- 650 г карфиол
- 250 гъби печурки
- 3 с.л. олио
- 1 глава лук
- 3 скилидки чесън
- щипка едър лют червен пипер
- 2 стръка розмарин
- 3 с.л. доматено пюре
- 300 г паста от нахут
- 40 г пармезан
Начин на приготвяне:
- 1. Нарежете карфиола на розички и ги смелете в блендер или кухненски робот до размера на оризови зърна. Пресипете карфиола в купа.
- 2. Смелете гъбите по същия начин и ги пресипете при карфиола.
- 3. В загрят тиган с олио запържете нарязания на ситно лук, докато омекне. Добавете смачканите на паста скилидки чесън, нарязания на ситно розмарин и лютия червен пипер. Разбъркайте и добавете гъбите и карфиола. Овкусете със сол и черен пипер и разбъркайте. Добавете доматеното пюре и разбъркайте, за да се запържи за минута.
- 4. Сварете пастата от нахут в тенджера с вряща подсолена вода, според указанията на пакета. Прецедете пастата и запазете 1 ч.ч. от водата от варенето.
- 5. Добавете пастата в тигана заедно с 2/3 от фино настъргания пармезан. Добавете и половината чаша вода от варенето. Разбъркайте.
- 6. Поднесете пастата с малко настърган пармезан отгоре.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Джъстин Скофийлд
Канелони с гъби
Рецепти Марк Мориарти
Зелени фусили
Рецепти Рейчъл Ку
Ригатони с гъби
Рецепти Микела Киапа
Сос "Болонезе" с боб
Рецепти Микела Киапа
Паста с риба тон, рукола и лимон
Рецепти Силвия Колока
Спагети със суров доматен сос
Рецепти Гордън Рамзи
Паста с аншоа, домати и чили
Рецепти Донал Скиан
Букатини със зеле и бекон
Рецепти Стоян и Лора
Млинци
Рецепти Лука Чиано
Гурме талятели със сос Карбонара