1. Нарежете карфиола на розички и ги смелете в блендер или кухненски робот до размера на оризови зърна. Пресипете карфиола в купа.

2. Смелете гъбите по същия начин и ги пресипете при карфиола.

3. В загрят тиган с олио запържете нарязания на ситно лук, докато омекне. Добавете смачканите на паста скилидки чесън, нарязания на ситно розмарин и лютия червен пипер. Разбъркайте и добавете гъбите и карфиола. Овкусете със сол и черен пипер и разбъркайте. Добавете доматеното пюре и разбъркайте, за да се запържи за минута.

4. Сварете пастата от нахут в тенджера с вряща подсолена вода, според указанията на пакета. Прецедете пастата и запазете 1 ч.ч. от водата от варенето.

5. Добавете пастата в тигана заедно с 2/3 от фино настъргания пармезан. Добавете и половината чаша вода от варенето. Разбъркайте.

6. Поднесете пастата с малко настърган пармезан отгоре.

Продукти

  • 650 г карфиол
  • 250 гъби печурки
  • 3 с.л. олио
  • 1 глава лук
  • 3 скилидки чесън
  • щипка едър лют червен пипер
  • 2 стръка розмарин
  • 3 с.л. доматено пюре
  • 300 г паста от нахут
  • 40 г пармезан

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички