Донал Скиан

Донал Скиан

Донал Скиан е 34-годишен ирландски певец, телевизионен водещ и готвач. Донал има  и три издадени кулинарни книги -  „Good Mood Food“ (издателство Mercier Press, 2009), „Kitchen Hero: Bringing Cooking Back Home“ (издателство Harper Collins, 2011), and „Kitchen Hero: Great Food For Less“ (издателство Harper Collins 2012).  Донал е водещ на кулинарно предаване, излъчвано по ирландски кулинарен канал, а след това разпространено и във Великобритания, Франция и Бразилия. Мотото на Донал е, че рецептите, които приготвя, трябва да бъдат достъпни и вдъхновяващи по такъв начин, че да могат да се приготвят всеки ден.

Донал готви от четиригодишна възраст, когато за първи път успява да обърне палачинка в тигана. Може да се каже, че оттогава не е напускал кухнята! Донал е израснал в семейство на страстни любители на храната, родителите му имат фирма за производство на храна, затова и готвенето, и яденето на домашно приготвена храна е начин на живот за семейството.

Донал прекарва лятото на 2013 г. в Италия, където снима телевизионното предаване „На баба момчето“ (Grandma’s Boy). Предаването се излъчва през пролетта на 2014 г.

Донал списва месечна рубрика в „Delicious Magazine“ и редовно участва в кулинарни презентации.

През 2007 г. Донал пуска онлайн свой кулинарен блог, където пише за своите кулинарни приключения и споделя рецепти. Донал е и кулинарен фотограф, той прави всички снимки за блога си, както и за кулинарните си книги.

През май 2012 г. излиза и третата книга на Донал, последвана от второ кулинарно предаване.

През март 2010 г. блогът на Донал е обявен за най-добрият кулинарен блог на Ирландия, а през ноември същата година първата му кулинарна книга “Good Mood Food” е обявена за най-добрата ирландска кулинарна книга на годината.

През ноември 2013 г. Донал прави първата обиколка на Ирландия, посветена на домашната храна (”HomeCooked Tour”). Той посещава 18 градове и села и всяка вечер приготвя 5 рецепти пред голяма публика.

Скоро след това, през януари 2011 г. започват снимките и на кулинарното му шоу, носещо името на втората му книга – „Kitchen Hero“.