Тиквички ала карбонара

Паста пенне със сос от сметана, яйца, хрупкав бекон и задушени тиквички. Бърза и вкусна рецепта в италиански стил!

Продукти

  • 500 г пенне ригате
  • сол и черен пипер
  • 6 тиквички
  • 12 резена бекон или панчета
  • зехтин
  • 4 жълтъка от свободно отглеждани кокошки
  • 100 мл заквасена сметана
  • шепа настърган пармезан

Начин на приготвяне:

  • 1. Сварете макароните във вряща подсолена вода, според указанията на пакета.
  • 2. Нарежете бекона на кубчета и ги запържете в добре загрят тиган с 2-3 с.л. зехтин, до златисто.
  • 3. Измийте и подсушете тиквичките - жълти и зелени. Разрежете тиквичките на четири, по дължина. Изрежете вътрешността на тиквичките, със семките, след това ги нарежете на парченца, под диагонал, с големината на пенне. Добавете тиквичките при бекона. Овкусете с повечко черен пипер, сол и мащерка. Разбъркайте добре.
  • 4. В купа разбийте жълтъците, добавете сметаната и настъргания пармезан.
  • 5. Добавете прецедените макарони, като запазите малко от водата, в която са се варили. Разбъркайте и дръпнете от огъня. Щом температурата на сместа леко падне, добавете сместа от жълтъци и сметана на тънка струйка и разбъркайте. Добавете и малко вода от варенето на макароните, за гладкост.
  • 6. Сервирайте тиквички ала карбонара, като ги поръсите с малко мащерка и капка зехтин.

Свързани рецепти

Виж всички