Лука Чиано

Лука Чиано

Лука Чиано започва да готви заедно с майка си и баба си още на 8-годишна възраст. Това са първите му стъпки по пътя му на професионален готвач. Лука е роден и израснал в Милано и наследява страстта към храната от семейството си. От семейната среда той възприема подхода към храната, в основата на който стои набавянето на възможно най-свежите и пресни продукти. И до ден днешен Лука сам избира, а когато има възможност и сам набира или улавя продуктите, с които готви.

В кариерата си на професионален готвач Лука работи на различни места по света – във фамозния ресторант „Il Luogo di Aimo e Nadia“ в Милано, носител на 2 звезди „Мишлен“, в хотел „Millennium Gloucester“ в Лондон, в Relais & Chateaux на Бермудските острови, в „Sheraton on the park“ и „The Westin“ в Австралия и др.

През 2015 г. Лука създава собствена гама от хранителни продукти „Chef Luca Ciano“, разпространявана в Австралия и Азия, която включва паста, ръчно приготвени сосове за паста, зехтин, дресинги.

През 2016 г. Лука издава първия си кулинарен бестселър „Luca's Seasonal Journey“ („Сезонното пътешествеие на Лука“), а през 2020 г. излиза и втората му книга „Luca's Culinary Journey“ („Кулинарното пътешествие на Лука“).

В началото на 2021 г. Лука прави своя телевизионен дебют с кулинарното си предаване „Ключовата съставка на Лука“ ("Luca’s Key Ingredient").

По настоящем Лука работи като консултант на ресторанти, хотели, списания, както и на италиански марки в Австралия и по света.

През 2008 г. той се присъединява към „Barilla Australia & Asia“ и основава емблематичното кулинарно училище „Casa Barilla“, което предлага редица кулинарни курсове и демонстрации в Сидни, свързани с италианската кухня и нейното разнообразие.