Канелони с гъби
Рецепта от: Джъстин Скофийлд
Тази рецепта за канелони е подходяща за есента. Пълнежът на канелоните е от сушени гъби и два вида печурки. Канелоните се заливат с доматен сос и се пекат.
Продукти
- 250 г канелони
- За пълнежа:
- 1 глава лук
- 2 скилидки чесън
- 1/2 връзка салвия
- 1/4 връзка мащерка
- 500 г кафеви печурки
- 500 г печурки
- 1/2 ч.ч. сушени манатарки
- 1/2 ч.ч. бяло вино
- За доматения сос:
- 1/2 глава лук
- 1 скилидка чесън
- 3 консерви х 400 г смлени домати
- 1 ч.ч. листа босилек
- сол и черен пипер
- зехтин екстра върджин
Начин на приготвяне:
- 1. За пълнежа накиснете сушените манатарки в гореща вода и ги оставете за 10 минути настрана. Нарежете двата вида гъби на малки кубчета.
- 2. Обелете лука и чесъна и ги нарежете на ситно. Загрейте 2 с.л. зехтин в дълбок тиган и запържете лука и чесъна до омекване. Добавете двата вида печурки и усилете огъня. Добавете още малко зехтин и разбъркайте. Добавете нарязаните накиснати сушени манатарки заедно с течността, както и бялото вино. Овкусете със сол и черен пипер. Гответе гъбите докато омекнат, а течността се изпари. Накъсайте листата салвия и добавете листенцата мащерка.
- 3. За доматения сос загрейте 2 с.л. зехтин и запържете в него нарязаните на ситно лук и чесън. Щом лукът омекне, добавете доматите и овкусете със сол и черен пипер. Накъсайте листата босилек на едро. Гответе на умерен огън в продължение на 25-30 минути.
- 4. Напълнете канелоните с пълнежа от гъби, като използвате пош.
- 5. На дъното на тава сипете половината доматен сос. Подредете в него пълнениет канелони и залейте с останалия доматен сос. Покрийте тавата с лист алуминиево фолио и печете в предварително загрята фурна на 180 градуса 30-40 минути.
- 6. Поднесете порция пълнени канелони с гъби, поръсени с листенца босилек или сирене по желание.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Джейми Оливър
Папарделе с бавно задушен праз
Рецепти Джейми Оливър
Тиквички ала карбонара
Рецепти Джейми Оливър
Паста с броколи, салата с тиквички и прошуто с пъпеш
Рецепти Марк Мориарти
Зелени фусили
Рецепти Рейчъл Ку
Ригатони с гъби
Рецепти Силвия Колока
Спагети със суров доматен сос
Рецепти Гордън Рамзи
Паста с аншоа, домати и чили
Рецепти Донал Скиан
Букатини със зеле и бекон
Рецепти Стоян и Лора
Млинци
Рецепти Лука Чиано
Гурме талятели със сос Карбонара