• Задушена сепия с червен ориз и сос АйолиРецепти
    Задушена сепия с червен ориз и сос Айоли

    Подобно на буябеса, и тази френска класика има много варианти за приготвяне. Най-добре купете почистени калмари. Поднесете със задушен червен ориз от Камарг.

  • Миди по провансалскиРецепти
    Миди по провансалски

    Мидите се задушават заедно с лук, домати и бяло вино, в резултат на което се получава чудесен сос за топене. След това се добавят и предварително изпечените и обелени чушки.

  • РататуйРецепти
    Рататуй

    Най-добре е зеленчуците за това провансалско ястие да са в пика на сезона си и да се сготвят поотделно преди да се обединят. Топъл или студен, рататуят ще ви достави истинско удоволствие.

  • Картофи с чоризо и доматена салцаРецепти
    Картофи с чоризо и доматена салца

    Това бързо ястие може да бъде приготвено по всяко време на деня. Съчетанието от пържени картофи, чоризо и яйца е истинска радост за очите и небцето. Поднесете с доматена салца.

  • Аспержи, домати и артишокРецепти
    Аспержи, домати и артишок

    Това е пролетна яхния от артишок, домати и аспержи. Тя се поднася с варени пъдпъдъчи яйца и хрупкав пресен хляб.

  • Агнешки котлети с шишчета от чери доматиРецепти
    Агнешки котлети с шишчета от чери домати

    Тези лесни за приготвяне и много вкусни агнешки котлети със средиземноморски подправки са перфектна рецепта за вечеря на открито, макар че може да ги приготвите и в грил-тиган, вместо върху скара. Кот...

  • Спагети с мидиРецепти
    Спагети с миди

    Това е рецепта за паста по сицилиански, което означава продуктите да са сезонни и местни. Затова най-добре е тази паста да се приготвя в топлите месеци, когато чери доматите са най-сладки.

  • Умай скаридиРецепти
    Умай скариди

    Това е традиционно ястие с прясна морска храна от Саравак, Източна Малайзия. Специалитетът на хората от народност меланау наподобява севичето, и тук лимоновият сок се използва за да "сготви" леко прес...