• Гирос със свинско месоРецепти
    Гирос със свинско месо

    Тайната на гироса е да оставите месото да се маринова в подправките поне 2 часа. След като се изпече, месото поставя в питка и се гарнира със сос Дзадзики, домати и лук.

  • Запечен боб с домати и фетаРецепти
    Запечен боб с домати и фета

    За това ястие от гръцката кухня използвайте боб от консерва. Прецедете боба и го смесете с предварително задушените зеленчуци и смес от подправки. Печете до златист загар и поднесете с натрошено сирен...

  • Печена сьомга с доматена салцаРецепти
    Печена сьомга с доматена салца

    Пригответе гурме чинии с това перфектно изпечено филе от сьомга, гарнирано със салца от домати и пресни подправки

  • Агнешки котлети с хрупкава коричка и печени чери доматиРецепти
    Агнешки котлети с хрупкава коричка и печени чери домати

    Съчетайте тези агнешки котлети с билкова коричка с печени домати и лимонов сос с магданоз.

  • Къри с пилеРецепти
    Къри с пиле

    Пиле с масло е едно от най-популярните индийски кърита в цял свят. Ароматните пилешки хапки са потопени в невероятно кремообразен кърси сос. Ще се изненадате колко лесно се приготвя това ястие и какъв...

  • МинестронеРецепти
    Минестроне

    Минестроне е богата италианска супа, която се приготвя с домати, бульон и паста или ориз. Традиционно супата се приготвя с каквито ни се намират зеленчуци, затова всеки готвач е свободен да използва с...

  • Задушена сепия с червен ориз и сос АйолиРецепти
    Задушена сепия с червен ориз и сос Айоли

    Подобно на буябеса, и тази френска класика има много варианти за приготвяне. Най-добре купете почистени калмари. Поднесете със задушен червен ориз от Камарг.

  • Миди по провансалскиРецепти
    Миди по провансалски

    Мидите се задушават заедно с лук, домати и бяло вино, в резултат на което се получава чудесен сос за топене. След това се добавят и предварително изпечените и обелени чушки.