• Тарт с карамелизиран лук, домати и аншоаРецепти
    Тарт с карамелизиран лук, домати и аншоа

    Един прекрасен солен тарт, подходящ за летните дни. Основата е от готово маслено тесто, а пълнежът от филенца аншоа, карамелизиран лук, рикота, маслини и разноцветни чери доматчета.

  • Бавно задушен бейби октоподРецепти
    Бавно задушен бейби октопод

    Основата на тази яхния е от зеленчуци и подправки. Нарязаният на парчета октопод се задушава бавно в доматения сос. Поднесете с препечен хляб или топла багета.

  • Пиле по ловджийскиРецепти
    Пиле по ловджийски

    Това е рецепта за яхния от пилешки бутчета със зеленчуци, бяло вино, маслини и доматен сос. Вкусно, особено с филия топъл хляб!

  • Спагети със суров доматен сосРецепти
    Спагети със суров доматен сос

    Тези спагети са идеални за приготвяне в горещ летен ден, когато доматите зреят и са сладки. Като се добавят още няколко съставки и пастата става неустоиму вкусна - листа босилек, филенца аншоа и моцар...

  • Сицилианска пицаРецепти
    Сицилианска пица

    Автентична рецепта за сицилианска пица. След като втаса тестото се разтегля и върху него се нанася доматен сос. Последните няколко минути от печеното, се добавят рецени сирене Скаморца. Докато е още т...

  • Патладжанени рулцаРецепти
    Патладжанени рулца

    Това е рецепта за чудесно лятно ястия от италианската кухня. Кръгчетата патладжан първо се пържат или пекат. След това се слепват две по две с пълнеж от рикота, пармезан и яйца. Заливат се с доматен с...

  • Фергес с черен дробРецепти
    Фергес с черен дроб

    Това е рецепта за миш-маш по албански. Основният герой тук, обаче, е телешкият дроб. Ястието се приготвя първо на тиган, а след това се запича във фурна.

  • АранчиниРецепти
    Аранчини

    Приготвянето на тези оризови топки по класическа италианска рецепта е дълъг процес и изисква подготовка от предишния ден. Но вкусът и удоволствието си заслужават!