• Салата с аспержи и нахутРецепти
    Салата с аспержи и нахут

    Нахутът за салатата се пече, докато стане хрупкав, а дресингът с див лук и магданоз добавя изключителен вкус.

  • Скорпид с диви билкиРецепти
    Скорпид с диви билки

    Филетата риба се пържат до хрупкавост в масло, а след това се съчетават с пресни, сезонни зеленолистни зеленчуци, като спанак, рукола и др. Дресингът е от олио с трюфели и винен оцет.

  • Салата от гриловани портокали с пикантни бадемиРецепти
    Салата от гриловани портокали с пикантни бадеми

    Вдъхновена от Севиля, тази салата може да се превърне в лек обяд, съчетана с хамон или сирене Манчего. Хрупкавите бадеми контрастират със сочността на портокалите и меките листа салата.

  • Пица със спек и руколаРецепти
    Пица със спек и рукола

    Домашната пица наистина е неустоимо нещо. Пригответе сами тестото, гарнирайте с пресни съставки, изпечете в добре загрята фурна и консумирайте веднага.

  • Салата със скариди, захаросана тиква и ябълков чипсРецепти
    Салата със скариди, захаросана тиква и ябълков чипс

    Тази богата салата изисква предварителни приготовления. За да се захароса тиквата, тя първо трябва да се вари в захарен сироп, а след това да се изсуши във фурната за поне 6 часа. Ябълковият чипс също...

  • Брезаола с песто от рукола, сирене и крутониРецепти
    Брезаола с песто от рукола, сирене и крутони

    1. За пестото сложете листата рукола (отделете няколко листа за украса) и босилек в блендер. Добавете предварително запечените в сух тиган кедрови ядки и 20 г фино настъргано пекорино. Добавете зехитн...

  • Салата с пушена пъстърва и сиренаРецепти
    Салата с пушена пъстърва и сирена

    Това е рецепта за обогатена салата от различни зеленолистни с пушена пъстърва и крем от сирена. Дресинга за салатата е медено-горчичен, а за хрупкава текстура се поръсват запечени кедрови ядки.    

  • Салата с рукола, чушки и червен бобРецепти
    Салата с рукола, чушки и червен боб

    1. Нарежете лука на полумесеци, а печените чушки – на дребни кубчета. Сложете ги в купа, добавете отцедения боб и руколата. Разбъркайте. 2. Смесете оцета със солта и сухия чесън. Налейте зехтина, доб...