Леко пикантните скариди и сочните чери домати, които буквално експлоадират в устата, правят тази проста рецепта специална лятна.

Продукти

  • 350 г лингуини
  • 100 мл зехтин екстра върджин
  • 150 г чери домати
  • 3 скилидки чесън
  • 1 ч.л. пушен червен пипер
  • щипка едър лют червен пипер
  • 500 г сурови кралски скариди (почистени и обелени)
  • 75 г рукола
  • шепа магданоз
  • лимонов сок
  • сол и черен пипер

Начин на приготвяне:

  • 1. Сварете лингуините в тенджера с вряща подсолена вода ал денте, според указанията на пакета.
  • 2. Сипете зехтина в тиган. Разрежете половината чери домати на половинки, а другите оставете цели. Поставете доматите в тигана със зехтин и гответе на умерен огън, докато те се разпукат леко. Добавете нарязания на много тънки филийки чесън, пушения червен пипер и голяма щипка лют червен пипер. Разклатете леко тигана. След това добавете обелените скариди и посолете. Увеличете силата на огъня и гответе 2-3 минути, докато месото на скаридите стане розово.
  • 3. Прехвърлете сварената паста в тигана заедно с малко от водата от варенето. Разбъркайте внимателно. Добавете половината листа рукола и накъсайте магданоза. Разбъркайте.
  • 4. Сервирайте паста със скариди пил пил в дълбоки чинии, като поръсите с листа рукола, лимонов сок, сол и прясно смлян черен пипер.

Свързани рецепти

Виж всички