Паста със скариди пил пил
Рецепта от: Донал Скиан
Леко пикантните скариди и сочните чери домати, които буквално експлоадират в устата, правят тази проста рецепта специална лятна.
Продукти
- 350 г лингуини
- 100 мл зехтин екстра върджин
- 150 г чери домати
- 3 скилидки чесън
- 1 ч.л. пушен червен пипер
- щипка едър лют червен пипер
- 500 г сурови кралски скариди (почистени и обелени)
- 75 г рукола
- шепа магданоз
- лимонов сок
- сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
- 1. Сварете лингуините в тенджера с вряща подсолена вода ал денте, според указанията на пакета.
- 2. Сипете зехтина в тиган. Разрежете половината чери домати на половинки, а другите оставете цели. Поставете доматите в тигана със зехтин и гответе на умерен огън, докато те се разпукат леко. Добавете нарязания на много тънки филийки чесън, пушения червен пипер и голяма щипка лют червен пипер. Разклатете леко тигана. След това добавете обелените скариди и посолете. Увеличете силата на огъня и гответе 2-3 минути, докато месото на скаридите стане розово.
- 3. Прехвърлете сварената паста в тигана заедно с малко от водата от варенето. Разбъркайте внимателно. Добавете половината листа рукола и накъсайте магданоза. Разбъркайте.
- 4. Сервирайте паста със скариди пил пил в дълбоки чинии, като поръсите с листа рукола, лимонов сок, сол и прясно смлян черен пипер.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Лука Чиано
Ригате със скариди и прошуто
Рецепти Микела Киапа
Прясна паста с шафран с миди и скариди
Рецепти Адам Лайо
Умай скариди
Рецепти Къртис Стоун
Тостади със скариди и салца от манго
Рецепти Мишел Ру Джуниър
Морски дарове със сметана и пастис
Рецепти Пати Джинич
Енчилади със скариди и доматен сос
Рецепти Джейми Оливър
Миди Сен-Жак с картофено пюре
Рецепти Ейнсли Хариът
Пикантни пържени стриди от остров Бруни с маринована краставица
Рецепти Хера Те Курапа
Стриди по 3 начина
Рецепти Люк Нгуен
Бейби миди с оризови стъклени нудли