Брезаола с песто от рукола, сирене и крутони
Рецепта от: Лука Чиано
1. За пестото сложете листата рукола (отделете няколко листа за украса) и босилек в блендер. Добавете предварително запечените в сух тиган кедрови ядки и 20 г фино настъргано пекорино. Добавете зехитн с лимонов вкус и пасирайте.
2. Нарежете хляба на кубчета по 2 см. Загрейте 3-4 с.л. зехтин в тиган и изпържете хляба до златисто, като го поръсите със сол и черен пипер.
3. Нарежете брезаолата на тънко и я подредете в голяма чиния. Поръсете с тънка струйка зехтин. Поръсете с песто, начупете биволското сирене, крутони и предварително запечени орехи, начупени на едро. Украсете с листенца рукола и поръсете с тънки люспи сирене Пекорино.
Продукти
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Джейми Оливър
Зелен пастет
Рецепти Стоян и Лора
Мини пайове с карфиол и бекон
Рецепти Божана Кацарова
Моята рецепта за миш-маш
Рецепти Джейми Оливър
Брускети с гъби
Рецепти Ненад Великович
Камамбер със сушени плодове и прошуто
Рецепти Ненад Великович
Тапенада от маслини и лимон
Рецепти Ненад Великович
Мини пици от тортиля
Рецепти Ненад Великович
Пълнен сандвич със салса
Рецепти Ненад Великович
Рулца със сушени сливи и ементал
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Морски шишчета с шафран и чеснови крутони