Филетата риба се пържат до хрупкавост в масло, а след това се съчетават с пресни, сезонни зеленолистни зеленчуци, като спанак, рукола и др. Дресингът е от олио с трюфели и винен оцет.

Продукти

  • 1 скорпид – 1.5 кг
  • 3 с.л. зехтин екстра върджин
  • 40 г масло
  • сол и черен пипер
  • 1 връзка диви броколи (с цветове)
  • 1 връзка сарсапарила
  • 1 връзка дива рукола
  • 1 връзка лобода
  • 1 връзка див копър
  • 1 връзка водна мента
  • 2-3 с.л. бял трюфел в олио
  • 1 ч.л. червен винен оцет

Начин на приготвяне:

  • 1. Филетирайте рибата, като запазите главата и останалите излишни части, за да приготвите рибена супа.
  • 2. Направете диагонални разрези по повърхността на кожата и поръсете със сол от двете страни.
  • 3. Сипете зехтина и маслото в тиган и изчакайте то да се разтопи. Поставете филетата с кожата надолу и пържете по 2.5 минути от всяка страна, като обливате с мазнина.
  • 4. Отделете листата на билките, както и цветовете. Листата накиснете в купа със студена вода за кратко, след това ги подсушете добре. Разпределете ги в две чинии за сервиране. Отгоре поставете по 1 филе пържена риба.
  • 5. В купа сипете парченца бял трюфел с олио и с вилица намачкайте трюфела. Добавете оцет, сол и черен пипер и разбъркайте добре.
  • 6. Полейте порциите риба с диви билки с дресинга. Поръсете с цветовете от броколи и с масления сос от пърженето на рибата.

Свързани рецепти

Виж всички