Скорпид с диви билки
Рецепта от: Мишел Ру Джуниър
Филетата риба се пържат до хрупкавост в масло, а след това се съчетават с пресни, сезонни зеленолистни зеленчуци, като спанак, рукола и др. Дресингът е от олио с трюфели и винен оцет.
Продукти
- 1 скорпид – 1.5 кг
- 3 с.л. зехтин екстра върджин
- 40 г масло
- сол и черен пипер
- 1 връзка диви броколи (с цветове)
- 1 връзка сарсапарила
- 1 връзка дива рукола
- 1 връзка лобода
- 1 връзка див копър
- 1 връзка водна мента
- 2-3 с.л. бял трюфел в олио
- 1 ч.л. червен винен оцет
Начин на приготвяне:
- 1. Филетирайте рибата, като запазите главата и останалите излишни части, за да приготвите рибена супа.
- 2. Направете диагонални разрези по повърхността на кожата и поръсете със сол от двете страни.
- 3. Сипете зехтина и маслото в тиган и изчакайте то да се разтопи. Поставете филетата с кожата надолу и пържете по 2.5 минути от всяка страна, като обливате с мазнина.
- 4. Отделете листата на билките, както и цветовете. Листата накиснете в купа със студена вода за кратко, след това ги подсушете добре. Разпределете ги в две чинии за сервиране. Отгоре поставете по 1 филе пържена риба.
- 5. В купа сипете парченца бял трюфел с олио и с вилица намачкайте трюфела. Добавете оцет, сол и черен пипер и разбъркайте добре.
- 6. Полейте порциите риба с диви билки с дресинга. Поръсете с цветовете от броколи и с масления сос от пърженето на рибата.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Къртис Стоун
Хавайска купа покé
Рецепти По Линг Йоу
Асам лакса
Рецепти Лука Чиано
Спагети с маринована риба и сицилиански цитрусов дресинг
Рецепти Рудолф ван Веен
Солени гофрети със сьомга
Рецепти Марк Мориарти
Лангустини със сос Тартар
Рецепти Лука Чиано
Сандвич с поширана в зехтин риба тон, печени домати и моцарела
Рецепти Надия Хюсеин
Хапки с мус от пушена скумрия и зелено ананасово чътни
Рецепти Ейнсли Хариът
Исландски рибни крокети
Рецепти Ейнсли Хариът
Карибска смес за овкусяване на риба
Рецепти Марк Мориарти
Пържен морски дявол