Салата с аспержи и нахут
Рецепта от: Къртис Стоун
Нахутът за салатата се пече, докато стане хрупкав, а дресингът с див лук и магданоз добавя изключителен вкус.
Продукти
- 400 г нахут от консерва
- 1/3 ч.ч. зехтин екстра върджин
- ¼ ч.л. сумак
- 1 скилидка чесън
- 5 ч.л. лимонов сок
- ½ ч.л. сол
- 1/8 ч.л. захар
- 1 ч.ч. олио
- 2 с.л. нарязан див лук
- 2 с.л. нарязан магданоз
- 2 връзки аспержи
- 2 ч.л. зехтин
- 2 ч.ч. рукола (не от пакет)
- 1 авокадо
Начин на приготвяне:
- 1. Прецедете нахута, като запазите ¼ ч.ч. от течността (аквафаба). Поставете нахута в сух тиган и го загрейте за 20-30 секунди, разклащайки го. Добавете зехтина и разклатете отново. Гответе 15-20 минути, докато нахутът стане хрупкав, като често го разтръсквате. Накрая овкусете със сол и сумак.
- 2. В блендер сипете аквафабата и лимоновия сок, добавете обелената скилидка чесън, сол и захар и разбийте. В движение добавете олиото. Пресипете получения сос в купа и към него добавете нарязаните див лук и магданоз. Овкусете с черен пипер и разбъркайте.
- 3. Отрежете долната твърда част на аспержите и ги запържете в тигана от нахута с 2 с.л. зехтин, за 3 минути. Овкусете със сол и черен пипер.
- 4. В голяма купа сипете хрупкавия нахут и нарязаното на резени авокадо. Добавете 2 с.л. от соса и разбъркайте. След това добавете нарязаните на парченца аспержи, руколата и останалия сос. Разбъркайте добре.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Боб чорба със свински гърди
Рецепти Стоян и Лора
Боб с манатарки
Рецепти Стоян и Лора
Запечен боб с домати и фета
Рецепти Надия Хюсеин
Супа от червена леща и соден хляб
Рецепти Стоян и Лора
Салата от леща с цвекло и крем сирене
Рецепти Силвия Колока
Яхния от боб с паста
Рецепти Примож Долничар
Боб в доматен сос
Рецепти Стоян и Лора
Дип от жълт грах
Рецепти Нико Рейнолдс
Бобена салата с печен пресен лук
Рецепти Стоян и Лора
Бърза хрупкава туршия върху пюре от бял боб