Свински медальони с ябълка, лук и сайдер
Рецепта от: Микела Киапа
Тези свински медальони се приготвят много бързо и се сервират с кремообразен сос с ябълка, горчица и сайдер. Сервирайте със сварен див ориз.
Продукти
- 500 г свинско бонфиле
- сайдер или бяло вино
- 1 ябълка
- 1 с.л. течна сметана
- ½ кубче органичен пилешки бульон
- ½ ч.л. дижонска горчица
- 1 с.л. зехтин
- 1 глава бял лук
- 1 с.л. брашно
- сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
- 1. Обелете и нарежете лука на ситно. Запържете го в тиган със загрят зехтин, за около 4 минути, докато омекне. Добавете щипка сол и черен пипер.
- 2. Нарежете бонфилето на медальони с дебелина 2.5 см. Оваляйте ги в брашно и ги запечатайте в тигана, при лука, от всички страни, до кафяво.
- 3. Залейте кубчето бульон със 100 мл гореща вода и разбъркайте. Излейте бульона в тигана заедно със сайдера. Добавете горчицата и разбъркайте внимателно. Добавете обелената и настъргана ябълка и разбъркайте. Гответе 5 минути. След това обърнете месото и гответе още 5 минути. Накрая добавете сметаната. Овкусете със сол и черен пипер, ако е необходимо.
- 4. Поднесете свинските медальони със сварен див ориз.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Джейми Оливър
Шишчета по гръцки /сувлаки/
Рецепти Къртис Стоун
Свински пържоли в хавайски стил
Рецепти Мишел Ру Джуниър
Печено свинско с хрупкави картофи
Рецепти Нико Рейнолдс
Печени наденички с полента със сирене и боб
Рецепти Том Керидж
Бургер с чоризо
Рецепти Стоян и Лора
Свинско руло
Рецепти Ейнсли Хариът
Хапки с диня, кокос и свинско
Рецепти Хера Те Курапа
Варени пелмени
Рецепти Стоян и Лора
Гирос със свинско месо
Рецепти Нико Рейнолдс
Пълнено свинско филе с ябълков сос