Тези свински медальони се приготвят много бързо и се сервират с кремообразен сос с ябълка, горчица и сайдер. Сервирайте със сварен див ориз.

Продукти

  • 500 г свинско бонфиле
  • сайдер или бяло вино
  • 1 ябълка
  • 1 с.л. течна сметана
  • ½ кубче органичен пилешки бульон
  • ½ ч.л. дижонска горчица
  • 1 с.л. зехтин
  • 1 глава бял лук
  • 1 с.л. брашно
  • сол и черен пипер

Начин на приготвяне:

  • 1. Обелете и нарежете лука на ситно. Запържете го в тиган със загрят зехтин, за около 4 минути, докато омекне. Добавете щипка сол и черен пипер.
  • 2. Нарежете бонфилето на медальони с дебелина 2.5 см. Оваляйте ги в брашно и ги запечатайте в тигана, при лука, от всички страни, до кафяво.
  • 3. Залейте кубчето бульон със 100 мл гореща вода и разбъркайте. Излейте бульона в тигана заедно със сайдера. Добавете горчицата и разбъркайте внимателно. Добавете обелената и настъргана ябълка и разбъркайте. Гответе 5 минути. След това обърнете месото и гответе още 5 минути. Накрая добавете сметаната. Овкусете със сол и черен пипер, ако е необходимо.
  • 4. Поднесете свинските медальони със сварен див ориз.

Свързани рецепти

Виж всички