Печена наденица рагу

Невероятно ароматно ястие, приготвено само в един съд. Сурови свински наденици, изпечени върху сос от печени домати и подправки.

Продукти

  • 2 кг домати
  • 2 стръка прясна мащерка
  • 2 стръка пресен риган
  • 2 стръка пресен розмарин
  • 5 пресни дафинови листа
  • 1 с.л. сушен риган
  • 5 слайса пушен бекон или панчета
  • 3 скилидки чесън
  • 12 сурови свински наденички
  • сол и черен пипер

Начин на приготвяне:

  • 1. Загрейте дълбока тава в загрята фурна. Сипете 2-3 с.л. зехтин в нея и подредете слайсовете бекон или панчета. Запечете ги за 30 секунди.
  • 2. Измийте зрели домати, подберете различни сортове и цветове, отстранете коронките им и направете кръстовиден разрез. Избутайте запечения бекон в единия край на тавата и пуснете в мазнината целите стръкове подправки и дафиновите листа. Разбъркайте. Върху подправките и бекона подредете доматите с горната им част надолу. Печете доматите в силно загрята фурна 5-10 минути.
  • 3. Извадете тавата с доматите и ги обелете, както са в тавата. Разбъркайте, но без да мачкате доматите. Натрийте малки сурови наденици със зехтин, поставете ги върху доматите и ги натиснете надолу, да се разположат между доматите. Разпръснете небелените скилидки чесън, поръсете със зехтин и овкусете със сол и черен пипер. Печете 1 час, обърнете наденичките 1-2 пъти по време на печенето.

Свързани рецепти

Виж всички