Печена наденица рагу
Рецепта от: Джейми Оливър
Невероятно ароматно ястие, приготвено само в един съд. Сурови свински наденици, изпечени върху сос от печени домати и подправки.
Продукти
- 2 кг домати
- 2 стръка прясна мащерка
- 2 стръка пресен риган
- 2 стръка пресен розмарин
- 5 пресни дафинови листа
- 1 с.л. сушен риган
- 5 слайса пушен бекон или панчета
- 3 скилидки чесън
- 12 сурови свински наденички
- сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
- 1. Загрейте дълбока тава в загрята фурна. Сипете 2-3 с.л. зехтин в нея и подредете слайсовете бекон или панчета. Запечете ги за 30 секунди.
- 2. Измийте зрели домати, подберете различни сортове и цветове, отстранете коронките им и направете кръстовиден разрез. Избутайте запечения бекон в единия край на тавата и пуснете в мазнината целите стръкове подправки и дафиновите листа. Разбъркайте. Върху подправките и бекона подредете доматите с горната им част надолу. Печете доматите в силно загрята фурна 5-10 минути.
- 3. Извадете тавата с доматите и ги обелете, както са в тавата. Разбъркайте, но без да мачкате доматите. Натрийте малки сурови наденици със зехтин, поставете ги върху доматите и ги натиснете надолу, да се разположат между доматите. Разпръснете небелените скилидки чесън, поръсете със зехтин и овкусете със сол и черен пипер. Печете 1 час, обърнете наденичките 1-2 пъти по време на печенето.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Джейми Оливър
Месо с пролетни зеленчуци
Рецепти Джейми Оливър
Печени моркови и цвекло с пържоли
Рецепти Джейми Оливър
Шишчета по гръцки /сувлаки/
Рецепти Къртис Стоун
Свински пържоли в хавайски стил
Рецепти Мишел Ру Джуниър
Печено свинско с хрупкави картофи
Рецепти Нико Рейнолдс
Печени наденички с полента със сирене и боб
Рецепти Том Керидж
Бургер с чоризо
Рецепти Стоян и Лора
Свинско руло
Рецепти Ейнсли Хариът
Хапки с диня, кокос и свинско
Рецепти Хера Те Курапа
Варени пелмени