Свинско руло
Рецепта от: Стоян и Лора
1. Наситнете лука и мащерката, а чесъна стрийте на паста с малко сол. Настържете сиренето и го разбъркайте с галетата, трюфеловата паста, мащерката, лука и чесъна.
2. Почистете свинските бонфилета от т.нар. глава и ципите. Изтънете с хубаво с нож, така че да се получат два тънки листа месо. Овкусете с черен пипер и със соев сос.
3. Върху тях подредете прошутото, а отгоре поръсете със сместа с галетата. Завийте стегнати рула и завържете през 2–3 см. След това разрежете на по-малки парчета между възлите.
4. Запържете рулата от едната страна в зехтина. Обърнете и добавете маслото. Пържете, като поливате месото постоянно с мазнината. Може да сервирате с любима салата.
Продукти
- 2 свински бонфилета (800 г)
- 80 г прошуто (нарязано на тънки ленти)
- 150 г сирене „Фонтина“
- 50 г краве масло
- 50 г галета
- 30 мл зехтин
- 2 скилидки чесън
- 2 стръка пресен лук
- 1 ч.л. трюфелова паста
- 2 стръка мащерка
- 1 с.л. соев сос
- черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Джъстин Скофийлд
Канелони с гъби
Рецепти Найджъл Слейтър
Доматена яхния с куркума и кисело мляко
Рецепти Стоян и Лора
Гратен от пилешко и ньоки
Рецепти Джейми Оливър
Ризото с печени на скара гъби
Рецепти Стоян и Лора
Капоната
Рецепти Стоян и Лора
Лазаня със сирена и спанак
Рецепти Джейми Оливър
Южняшко пържено пиле
Рецепти Стоян и Лора
Пълнено пиле с кестени и тиква
Рецепти Стоян и Лора
Печен карфиол