Изтънените свински филета се покриват с прошуто , върху тях се разстила смес от настъргано сирене, паста от трюфели, галета, лук и чесън. След това месото се навива на руло, нарязва се на парчета, които се запържват в масло. Лесно и бързо!

Продукти

  • 2 свински бонфилета (800 г)
  • 80 г прошуто (нарязано на тънки ленти)
  • 150 г сирене „Фонтина“
  • 50 г краве масло
  • 50 г галета
  • 30 мл зехтин
  • 2 скилидки чесън
  • 2 стръка пресен лук
  • 1 ч.л. трюфелова паста
  • 2 стръка мащерка
  • 1 с.л. соев сос
  • черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

  • 1. Наситнете лука и мащерката, а чесъна стрийте на паста с малко сол. Настържете сиренето и го разбъркайте с галетата, трюфеловата паста, мащерката, лука и чесъна.
  • 2. Почистете свинските бонфилета от т.нар. глава и ципите. Изтънете с хубаво с нож, така че да се получат два тънки листа месо. Овкусете с черен пипер и със соев сос. 
  • 3. Върху тях подредете прошутото, а отгоре поръсете със сместа с галетата. Завийте стегнати рула и завържете през 2–3 см. След това разрежете на по-малки парчета между възлите. 
  • 4. Запържете рулата от едната страна в зехтина. Обърнете и добавете маслото. Пържете, като поливате месото постоянно с мазнината. Може да сервирате с любима салата.

Свързани рецепти

Виж всички