Свинско руло
Рецепта от: Стоян и Лора
Изтънените свински филета се покриват с прошуто , върху тях се разстила смес от настъргано сирене, паста от трюфели, галета, лук и чесън. След това месото се навива на руло, нарязва се на парчета, които се запържват в масло. Лесно и бързо!
Продукти
- 2 свински бонфилета (800 г)
- 80 г прошуто (нарязано на тънки ленти)
- 150 г сирене „Фонтина“
- 50 г краве масло
- 50 г галета
- 30 мл зехтин
- 2 скилидки чесън
- 2 стръка пресен лук
- 1 ч.л. трюфелова паста
- 2 стръка мащерка
- 1 с.л. соев сос
- черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
- 1. Наситнете лука и мащерката, а чесъна стрийте на паста с малко сол. Настържете сиренето и го разбъркайте с галетата, трюфеловата паста, мащерката, лука и чесъна.
- 2. Почистете свинските бонфилета от т.нар. глава и ципите. Изтънете с хубаво с нож, така че да се получат два тънки листа месо. Овкусете с черен пипер и със соев сос.
- 3. Върху тях подредете прошутото, а отгоре поръсете със сместа с галетата. Завийте стегнати рула и завържете през 2–3 см. След това разрежете на по-малки парчета между възлите.
- 4. Запържете рулата от едната страна в зехтина. Обърнете и добавете маслото. Пържете, като поливате месото постоянно с мазнината. Може да сервирате с любима салата.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Джейми Оливър
Шишчета по гръцки /сувлаки/
Рецепти Къртис Стоун
Свински пържоли в хавайски стил
Рецепти Мишел Ру Джуниър
Печено свинско с хрупкави картофи
Рецепти Микела Киапа
Свински медальони с ябълка, лук и сайдер
Рецепти Нико Рейнолдс
Печени наденички с полента със сирене и боб
Рецепти Том Керидж
Бургер с чоризо
Рецепти Ейнсли Хариът
Хапки с диня, кокос и свинско
Рецепти Хера Те Курапа
Варени пелмени
Рецепти Стоян и Лора
Гирос със свинско месо
Рецепти Нико Рейнолдс
Пълнено свинско филе с ябълков сос