В тази рецепта изпечените в грил-тиган свински пържоли без кост, намазани със соев сос и смес от хавайски подправки, идеално се съчетават с доматената салата с лук, чесън и джинджифил.

Продукти

  • 2 ч.л. соев сос или сос Тамари
  • 1 ч.л. сусамово олио
  • 1 ч.л. хавайска смес от подправки (сушени чесън, джинджифил, лук, ананас и др.)
  • 2 свински вратни пържоли без кост
  • За салатата:
  • 1 скилидка чесън
  • 2.5 см корен джинджифил
  • 2 с.л. рибен или соев сос
  • 2 ч.л. оризов оцет
  • 3 градински домата (различни цветове)
  • ¼ глава сладък лук
  • 2 стръка пресен лук

Начин на приготвяне:

  • 1. За маринатата смесете сусамовото олио и соевия сос в купичка. Добавете хавайската смес от подправки и разбъркайте добре.
  • 2. С помощта на четка намажете свинските пържоли с маринатата от двете страни. Загрейте добре грил-тиган и поставете пържолите в него. Запечатайте за 60 секунди от едната страна, като може да притиснете пържолите с преса. Обърнете и запечатайте и отдругата страна за 60 секунди. Продължете да обръщате месото на всяка минута в продължение на 5-6 минути. Вътрешната температура на месото трябва да е 65 градуса. Оставете пържолите да починат.
  • 3. За салатата направете дресинг в голяма купа като настържете обелените джинджифил и скилидки чесън и към тях добавите оризовия оцет и соеви я сос. Разбъркайте добре. Добавете нарязаните на едро домати, нарязания на тънки кръгчета пресен лук и тънки полумесеция сладък лук. Разбъркайте добре.
  • 4. Нарежете пържолите на резени и ги поднесете с доматена салата.

Свързани рецепти

Виж всички