Свински пържоли в хавайски стил
Рецепта от: Къртис Стоун
В тази рецепта изпечените в грил-тиган свински пържоли без кост, намазани със соев сос и смес от хавайски подправки, идеално се съчетават с доматената салата с лук, чесън и джинджифил.
Продукти
- 2 ч.л. соев сос или сос Тамари
- 1 ч.л. сусамово олио
- 1 ч.л. хавайска смес от подправки (сушени чесън, джинджифил, лук, ананас и др.)
- 2 свински вратни пържоли без кост
- За салатата:
- 1 скилидка чесън
- 2.5 см корен джинджифил
- 2 с.л. рибен или соев сос
- 2 ч.л. оризов оцет
- 3 градински домата (различни цветове)
- ¼ глава сладък лук
- 2 стръка пресен лук
Начин на приготвяне:
- 1. За маринатата смесете сусамовото олио и соевия сос в купичка. Добавете хавайската смес от подправки и разбъркайте добре.
- 2. С помощта на четка намажете свинските пържоли с маринатата от двете страни. Загрейте добре грил-тиган и поставете пържолите в него. Запечатайте за 60 секунди от едната страна, като може да притиснете пържолите с преса. Обърнете и запечатайте и отдругата страна за 60 секунди. Продължете да обръщате месото на всяка минута в продължение на 5-6 минути. Вътрешната температура на месото трябва да е 65 градуса. Оставете пържолите да починат.
- 3. За салатата направете дресинг в голяма купа като настържете обелените джинджифил и скилидки чесън и към тях добавите оризовия оцет и соеви я сос. Разбъркайте добре. Добавете нарязаните на едро домати, нарязания на тънки кръгчета пресен лук и тънки полумесеция сладък лук. Разбъркайте добре.
- 4. Нарежете пържолите на резени и ги поднесете с доматена салата.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Джейми Оливър
Месо с пролетни зеленчуци
Рецепти Джейми Оливър
Печена наденица рагу
Рецепти Джейми Оливър
Печени моркови и цвекло с пържоли
Рецепти Джейми Оливър
Шишчета по гръцки /сувлаки/
Рецепти Мишел Ру Джуниър
Печено свинско с хрупкави картофи
Рецепти Нико Рейнолдс
Печени наденички с полента със сирене и боб
Рецепти Том Керидж
Бургер с чоризо
Рецепти Стоян и Лора
Свинско руло
Рецепти Ейнсли Хариът
Хапки с диня, кокос и свинско
Рецепти Хера Те Курапа
Варени пелмени