Нико Рейнолдс

Нико Рейнолдс

Нико Рейнолдс е един от най-вдъхновяващите млади кулинарни таланти в Европа. Роден е в Дъблин и от съвсем малък е в кухнята, около ямайската си баба, научавайки много за различните вкусове и богатството от подправки в карибската кухня. По-късно Нико пренася наученото от баба си в Латинска Америка, като отваря фирма за организиране на събития и кетъринг и малък ресторант в Буенос Айрес, където остава 6 години.     

„Баба ми носеше бутилки с лют сос от люти чушки Скоч боне в Дъблин, откъдето аз ги пренасях до Южна Америка и използвах соса за различни креативни рецепти, готвейки с готвачи от цял свят. Този лют сос се превърна в отправната точка за създаване на моите авторски рецепти, съчетавайки го с южноамериканските вкусове. Да намирам различни начини, по които да използвам соса на баба ми за различни маринати, сосове, дипове се превърна в нещо като обсесия за мен“, споделя Нико.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                             След завръщането си в Дъблин Нико отваря pop-up ресторант „Lil Portie“, в който готви такава храна, която харесва - карибска кухня, повлияна от Латинска Америка и минала през Ирландия. „Lil Portie“ скоро се превръща в едно от задължителните места за хранене в Дъблин.

След успеха на ресторанта му, звездата на Нико изгрява. Той се снима в собствено телевизионно предаване “Grill Seeker” и участва в рубрики на други предавания.

Зрителите на 24KItchen могат да се насладят на най-новото предаване на младия готвач - „Да запалим огъня с Нико Рейнолдс“.