Бургер с чоризо
Рецепта от: Том Керидж
Това е рецепта за бургер със свинско месо, обогатен с чоризо. Питките бриош са намазани със салца от печени чушки и домати, а кюфтета са гарнирани с маринован лук и пукани люти чушлета. Всички съставки са обединени от едно - пушения вкус на барбекюто!
Продукти
- 400 г смляна свинска плешка
- 175 г наденица чоризо
- 25 г царевичен грис
- 1 ч.л. листенца прясна мащерка
- 1 глава лук
- 3 скилидки чесън
- ½ ч.л. семена кимион
- ½ ч.ч. смлян кориандър
- 1 ч.л. пушен червен пипер
- 1 люта чушка
- ½ ч.л. сода бикарбонат
- За салцата Ромеско:
- 70 г бланширани бадеми
- 3 червени чушки
- 30 г хлебни трохи
- 2 домата
- ½ ч.л. едър лют червен пипер
- 1 с.л. нарязан магданоз
- 1 лимон, настъргана кора
- 100 мл зехтин екстра върджин
- За маринования червен лук:
- 2 глави червен лук
- 200 мл оцет от сайдер
- 60 г кафява захар
- 1 звездичка анасон
- 1 с.л. семена синап
- Допълнително:
- 4 питки Бриош
- 4 слайса сирене манчего
- 8 слайса хамон
- 8 люти чушки Падрон
- зехтин
- сол
Начин на приготвяне:
- 1. За бургерите сипете в голяма купа смляното месо, вътрешността на надениците чоризо, царевичния грис, листенцата мащерка, настъргания чесън, предварително запържения до кафяво нарязан на ситно лук, смления кориандър, предварително запечените в сух тиган и след това счукани семена кимион, пушения червен пипер, нарязаната на ситно люта чушка без семки и сода бикарбонат. Омесете много добре всичко и оформете 4 големи плоски кюфтета. Подредете ги в тавичка и ги поставете в хладилник.
- 2. За маринования лук смесете в тенджерка оцета, захарта и добавете звездичката анасон и предварително запечените в сух тиган семена синап. Разбъркайте и оставете сместа да заври. Нарежете червения лук на рингове с дебелина от ½ см и ги поставете в купа. Залейте лука с горещата марината и оставете настрана докато изстине.
- 3. За салцата опечете чушките върху загрятото барбекю и ги увийте в хартия да се задушат. След това ги обелете и отделете дръжките и семките им. Нарежете ги на не много дребно и ги сложете в купа. Към тях добавете обелени и нарязани на малки кубчета домати, фино настърганата лимонова кора, запечени и нарязани или смлени едро бадеми, леко запечени в сух тиган хлебни трохи и нарязан магданоз. Овкусете със сол, черен пипер и зехтин. Разбъркайте добре.
- 4. В сух тиган изпукайте лютите чушлета. След това нанижете по 2 чушлета на дървено шишче.
- 5. Върху добре загрятото барбекю поставете бургерите и печете 3-4 минути. Обърнете ги и ги намажете с разтопено масло. Печете още 2-3 минути. Поставете по 1 слайс сирене манчего и дръпнете бургерите от огъня.
- 6. Разрежете питките на две, по хоризонтал и ги запечете леко върхя барбекюто. Върху долната част на всяка питка сипете от салцата Ромеско Върху нея поставете бургера със сирене. Върху сиренето поставете кръгче маринован лук, а върху него слайс хамон. Поставете капачето на питката. Промушете с дървено шишче с чушлета всеки бургер и поднесете.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Джейми Оливър
Месо с пролетни зеленчуци
Рецепти Джейми Оливър
Печена наденица рагу
Рецепти Джейми Оливър
Печени моркови и цвекло с пържоли
Рецепти Джейми Оливър
Шишчета по гръцки /сувлаки/
Рецепти Къртис Стоун
Свински пържоли в хавайски стил
Рецепти Мишел Ру Джуниър
Печено свинско с хрупкави картофи
Рецепти Микела Киапа
Свински медальони с ябълка, лук и сайдер
Рецепти Нико Рейнолдс
Печени наденички с полента със сирене и боб
Рецепти Стоян и Лора
Свинско руло
Рецепти Ейнсли Хариът
Хапки с диня, кокос и свинско