Начин на приготвяне:
1. Вземете свински бут без кост и го нарежете на пържоли с дебелина по 1 см. Нарежете пържолите на парчета по 2 см. Сложете месото в купа. Добавете сушени мента и риган и овкусете със сол и черен пипер. Настържете чесъна. Изтискайте сока на 1 лимон и добавете зехтин, колкото да покрие месото. Разбъркайте хубаво и оставете месото в маринатата поне 3 часа.
2. Набучете на шишове парчетата месо, ще се получат 8 шишчета. Изпечете шишчетата на скара, като ги въртите от всички страни. Изпичането би трябвало да отнеме около 7 минути. След изпичане поръсете шишчетата с лимонов сок, малко сол и малко зехтин.
3. Изпечете различни видове чушки, може да има и люта сред тях. Обелете ги и ги накъсайте на парчета. Поръсете с шепа ситно нарязан магданоз и ги овкусете със сол, оцет и зехтин. Разбъркайте.
4. За тцацики настържете краставицата. Посолете я и я изтискайте от водата. Добавете кисело мляко - толкова, колкото е количеството краставица. Разбъркайте. Добавете счукан чесън и малко зехтин.
5. Върху плоска питка хляб поставете парчетата месо от 1 шишче. Върху тях поставете от салатата с печени чушки, а отгоре 1 с.л. тцацики. Завийте питката.
Продукти
За шишчетата:
- 800 г свински бут
- 1 с.л. сушена мента
- 1 с.л. сушен риган
- сол и черен пипер
- 1 лимон
- сок
- зехтин
- 2 скилидки чесън
- 1 с.л. червен винен оцет
За салатата от чушки:
- 3 чушки
- 1 шепа копър
- сол
- оцет
- зехтин
- 1 лимон
За дзадзики:
- 0.5 краставица
- 200 г кисело мляко
- сол
- 1 скилидка чесън
- 1 ч.л. сушена мента
- 1.5 ч.л. червен винен оцет