Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Шишчета по гръцки /сувлаки/

категория 5/5
1. Вземете свински бут без кост и го нарежете на пържоли с дебелина по 1 см. Нарежете пържолите на парчета по 2 см. Сложете месото в купа. Добавете сушени мента и риган и овкусете със сол и черен пипер. Настържете чесъна. Изтискайте сока на 1 лимон и добавете зехтин, колкото да покрие месото. Разбъркайте хубаво и оставете месото в маринатата поне 3 часа.
2. Набучете на шишове парчетата месо, ще се получат 8 шишчета. Изпечете шишчетата на скара, като ги въртите от всички страни. Изпичането би трябвало да отнеме около 7 минути. След изпичане поръсете шишчетата с лимонов сок, малко сол и малко зехтин.
3. Изпечете различни видове чушки, може да има и люта сред тях. Обелете ги и ги накъсайте на парчета. Поръсете с шепа ситно нарязан магданоз и ги овкусете със сол, оцет и зехтин. Разбъркайте.
4. За тцацики настържете краставицата. Посолете я и я изтискайте от водата. Добавете кисело мляко - толкова, колкото е количеството краставица. Разбъркайте. Добавете счукан чесън и малко зехтин.
5. Върху плоска питка хляб поставете парчетата месо от 1 шишче. Върху тях поставете от салатата с печени чушки, а отгоре 1 с.л. тцацики. Завийте питката.
За деца:
да
За вегетарианци:
не
Рецепта на: Джейми Оливър