• Гирос със свинско месоРецепти
    Гирос със свинско месо

    Тайната на гироса е да оставите месото да се маринова в подправките поне 2 часа. След като се изпече, месото поставя в питка и се гарнира със сос Дзадзики, домати и лук.

  • Къри с пилеРецепти
    Къри с пиле

    Пиле с масло е едно от най-популярните индийски кърита в цял свят. Ароматните пилешки хапки са потопени в невероятно кремообразен кърси сос. Ще се изненадате колко лесно се приготвя това ястие и какъв...

  • Китайски палачинки с патешкоРецепти
    Китайски палачинки с патешко

     Оризовите палачинки с патешко месо са класическо ястие от китайската кухня. Тайната на хрупкавото печено патешко е отделянето на достатъчно време за обработка на месото и бавното печене.

  • Фалафел с Баба ГанушРецепти
    Фалафел с Баба Гануш

    За тези малки фалафели трябва само да накиснете нахута от предишната нощ. Поднесете с Баба Гануш и плоски питки.

  • Яйца по турски с хляб ротиРецепти
    Яйца по турски с хляб роти

    Тези яйца по турски ще се превърнат във ваш фаворит за късна закуска през уикенда. Рохко сварени яйца, поднесени върху прясно изпечени плоски хлебчета, с пикантно кисело мляко.

  • Яхния от нахут и печено зелено пилеРецепти
    Яхния от нахут и печено зелено пиле

    Пикантни печени пилешки бутчета, поднесени върху дал от нахут и леща.

  • Коледни бисквити с карамелен пълнежРецепти
    Коледни бисквити с карамелен пълнеж

    Пригответе тези маслени какаови бисквити  и ги слепете с топящ се в устата карамелен пълнеж. Поръсете със "снежинки" пудра захар и празничното настроение е гарантирано!

  • Пикантни уйгурски телешки шишчетаРецепти
    Пикантни уйгурски телешки шишчета

    Маринатата за тези шишчета включва кимион, чили, джинджифил и индийско орехче, а докато се пекат на скарата хората ще искат още и още. "Колкото по-дълго мариновате месото, толкова по-вкусно и крехко щ...