Печени свински наденички, запечен боб с доматен сос и кремообразна полента със сирене - засищаща комбинация от вкусове, приготвени на барбекю.

Продукти

  • 2 с.л. зехтин
  • 4 слайса пушен бекон
  • 1 глава лук
  • 4 скилидки чесън
  • 1 ч.л. едър лют червен пипер
  • 400 г домати на кубчета (от консерва)
  • 1 с.л. доматено пюре
  • 2 консерви х 400 г боб канелини
  • 8 сурови наденички
  • 1.5 л вода
  • 2 ч.л. морска сол
  • 300 г царевичен грис (полента)
  • 100 г пармезан (фино настърган)
  • 75 г безсолно масло
  • шепа магданоз

Начин на приготвяне:

  • 1. Подгответе барбекюто си, като оформите две зони – с директна и индиректна топлина.
  • 2. За боба нарежете бекона на малки парченца, а лукът и чесънът на ситно. Поставете чугунен тиган върху директен огън и сипете малко зехтин в него. Запържете първо бекона, докато пусне мазнината си. След това добавете лука и го запържете за 5 минути, докато стане прозрачен. Добавете чесъна и едрия лют червен пипер. Разбъркайте за 1-2 минути.
  • 3. Добавете доматите от консерва и доматеното пюре, разбъркайте и оставете сместа да къкри на слаб огън, т.е. в зоната с индиректен огън, 15 минути. Добавете прецедения боб и гответе още 30 минути на слаб огън. Накрая поръсете нарязан магданоз.
  • 4. Поставете наденичките върху скарата, също в зоната с индиректен огън. Печете 25-30 минути, като ги обръщате от всички страни. Накрая, прехвърлете наденичките върху силен огън и ги запечете за 1-2 минути. Оставете ги да починат 5 минути.
  • 5. За полентата загрейте водата в тенджера и добавете сол. На тънка струйка сипете царевичния грис, като постоянно разбърквате с помощта на дървена лъжица, докато сместа се сгъсти. Вижте посоченото време за готвене на пакета.
  • 6. Щом полентата стане гъста и кремообразна, добавете маслото, нарязано на парченца и настъргания пармезан и разбъркайте. Добавете още сол, ако е необходимо. Поддържайте полентата топла.
  • 7. Сервирайте в дълбоки чинии, първо топла полента, върху нея боб с домати и накрая печените наденички. Поръсете с настърган пармезан.

Свързани рецепти

Виж всички