Печени наденички с полента със сирене и боб
Рецепта от: Нико Рейнолдс
Печени свински наденички, запечен боб с доматен сос и кремообразна полента със сирене - засищаща комбинация от вкусове, приготвени на барбекю.
Продукти
- 2 с.л. зехтин
- 4 слайса пушен бекон
- 1 глава лук
- 4 скилидки чесън
- 1 ч.л. едър лют червен пипер
- 400 г домати на кубчета (от консерва)
- 1 с.л. доматено пюре
- 2 консерви х 400 г боб канелини
- 8 сурови наденички
- 1.5 л вода
- 2 ч.л. морска сол
- 300 г царевичен грис (полента)
- 100 г пармезан (фино настърган)
- 75 г безсолно масло
- шепа магданоз
Начин на приготвяне:
- 1. Подгответе барбекюто си, като оформите две зони – с директна и индиректна топлина.
- 2. За боба нарежете бекона на малки парченца, а лукът и чесънът на ситно. Поставете чугунен тиган върху директен огън и сипете малко зехтин в него. Запържете първо бекона, докато пусне мазнината си. След това добавете лука и го запържете за 5 минути, докато стане прозрачен. Добавете чесъна и едрия лют червен пипер. Разбъркайте за 1-2 минути.
- 3. Добавете доматите от консерва и доматеното пюре, разбъркайте и оставете сместа да къкри на слаб огън, т.е. в зоната с индиректен огън, 15 минути. Добавете прецедения боб и гответе още 30 минути на слаб огън. Накрая поръсете нарязан магданоз.
- 4. Поставете наденичките върху скарата, също в зоната с индиректен огън. Печете 25-30 минути, като ги обръщате от всички страни. Накрая, прехвърлете наденичките върху силен огън и ги запечете за 1-2 минути. Оставете ги да починат 5 минути.
- 5. За полентата загрейте водата в тенджера и добавете сол. На тънка струйка сипете царевичния грис, като постоянно разбърквате с помощта на дървена лъжица, докато сместа се сгъсти. Вижте посоченото време за готвене на пакета.
- 6. Щом полентата стане гъста и кремообразна, добавете маслото, нарязано на парченца и настъргания пармезан и разбъркайте. Добавете още сол, ако е необходимо. Поддържайте полентата топла.
- 7. Сервирайте в дълбоки чинии, първо топла полента, върху нея боб с домати и накрая печените наденички. Поръсете с настърган пармезан.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Джейми Оливър
Месо с пролетни зеленчуци
Рецепти Джейми Оливър
Печена наденица рагу
Рецепти Джейми Оливър
Печени моркови и цвекло с пържоли
Рецепти Джейми Оливър
Шишчета по гръцки /сувлаки/
Рецепти Къртис Стоун
Свински пържоли в хавайски стил
Рецепти Мишел Ру Джуниър
Печено свинско с хрупкави картофи
Рецепти Микела Киапа
Свински медальони с ябълка, лук и сайдер
Рецепти Том Керидж
Бургер с чоризо
Рецепти Стоян и Лора
Свинско руло
Рецепти Ейнсли Хариът
Хапки с диня, кокос и свинско