• Asam pedas по австралийскиРецепти
    Asam pedas по австралийски

    "Asam pedas" означава "кисело и пикантно". В тази версия на рецептата киселите и пикантни продукти са характерни за австралийската кухня.

  • Карибска смес за овкусяване на рибаРецепти
    Карибска смес за овкусяване на риба

    Тази класическа смес от подправки за овкусяване на цяла риба от Барбадос включва местни пресни подправки, чесън, лук и разбира се люти чушки Скоч боне. Сместа се втрива в цялата риба, след това рибата...

  • Азиатски агнешки кюфтенца върху канапе от маниокаРецепти
    Азиатски агнешки кюфтенца върху канапе от маниока

    Това е рецепта за малки хапки от агнешки кюфтенца, поднесени върху запечени в грил-тиган кръгчета маниока и поръсени с домашна майонеза. Корените маниока са добра алтернатива на така познатите ни карт...

  • Пикантни пържени стриди от остров Бруни с маринована краставицаРецепти
    Пикантни пържени стриди от остров Бруни с маринована краставица

    В тази рецепта стридите се панират в брашно, яйца и галета и се пържат. Сервират се в половин черупка, върху канапе от бързо мариновани нарязани на тънко краставици. 

  • Наси лемакРецепти
    Наси лемак

    Наси лемак е националното ястие на Малайзия и въпреки че вариациите му са безкрайни, в него задължително присъстват сварен в кокосово мляко ориз, няколко хрупкави добавки и запържена пикантна паста са...

  • Пилешки сатай шишчета по малайзийскиРецепти
    Пилешки сатай шишчета по малайзийски

    Добрите шишчета сатай трябва да са вкусни дори и без сос. Мариновайте пилешкото по-дълго време и го овкусете добре. След това изпечете шишчета и поднесете с пикантен сос с фъстъци.

  • Умай скаридиРецепти
    Умай скариди

    Това е традиционно ястие с прясна морска храна от Саравак, Източна Малайзия. Специалитетът на хората от народност меланау наподобява севичето, и тук лимоновият сок се използва за да "сготви" леко прес...

  • Асам лаксаРецепти
    Асам лакса

    Асам лакса е малайзийска рибена супа с прясна и сушена риба, стъклена юфка от боб мунг и много пресни зеленчуци. В ролята на основата на супата е пикантната паста от лук, чесън, галангал и люти чушки.