люти чушки
Вижте по-долу всички наши рецепти
РецептиAsam pedas по австралийски
"Asam pedas" означава "кисело и пикантно". В тази версия на рецептата киселите и пикантни продукти са характерни за австралийската кухня.
РецептиКарибска смес за овкусяване на риба
Тази класическа смес от подправки за овкусяване на цяла риба от Барбадос включва местни пресни подправки, чесън, лук и разбира се люти чушки Скоч боне. Сместа се втрива в цялата риба, след това рибата...
РецептиАзиатски агнешки кюфтенца върху канапе от маниока
Това е рецепта за малки хапки от агнешки кюфтенца, поднесени върху запечени в грил-тиган кръгчета маниока и поръсени с домашна майонеза. Корените маниока са добра алтернатива на така познатите ни карт...
РецептиПикантни пържени стриди от остров Бруни с маринована краставица
В тази рецепта стридите се панират в брашно, яйца и галета и се пържат. Сервират се в половин черупка, върху канапе от бързо мариновани нарязани на тънко краставици.
РецептиНаси лемак
Наси лемак е националното ястие на Малайзия и въпреки че вариациите му са безкрайни, в него задължително присъстват сварен в кокосово мляко ориз, няколко хрупкави добавки и запържена пикантна паста са...
РецептиПилешки сатай шишчета по малайзийски
Добрите шишчета сатай трябва да са вкусни дори и без сос. Мариновайте пилешкото по-дълго време и го овкусете добре. След това изпечете шишчета и поднесете с пикантен сос с фъстъци.
РецептиУмай скариди
Това е традиционно ястие с прясна морска храна от Саравак, Източна Малайзия. Специалитетът на хората от народност меланау наподобява севичето, и тук лимоновият сок се използва за да "сготви" леко прес...
РецептиАсам лакса
Асам лакса е малайзийска рибена супа с прясна и сушена риба, стъклена юфка от боб мунг и много пресни зеленчуци. В ролята на основата на супата е пикантната паста от лук, чесън, галангал и люти чушки.