лук
Вижте по-долу всички наши рецепти
РецептиПечени свински ребра със зеленчуков пастет
За да се получат крехки, сочни и с хрупкава коричка, свинските ребра трябва да се пекат бавно и да се обливат с отделилия се сос. Печените заедно с тях зеленчуци се превръщат в чудесен пастет. Допълни...
РецептиБургер с чоризо
Това е рецепта за бургер със свинско месо, обогатен с чоризо. Питките бриош са намазани със салца от печени чушки и домати, а кюфтета са гарнирани с маринован лук и пукани люти чушлета. Всички съставк...
РецептиБоб в доматен сос
Това е рецепта за зрял боб в доматен сос. Бобът в доматен сос се консервира в буркани, а през зимните месеци от него се приготвя печен боб на фурна.
РецептиЛют сос
Рецепта за домашен сос от люти чушки. Приготвя се лесно, а и винаги ще разполагате в кухнята с нещо пикантно.
РецептиОгретен от фенел и картофи
1. Отрежете горната част - стъбла и листа на главите резене. Разрежете ги на две, а след това всяка половина - на три. Обелете лука и го разрежете на по същия начин като фенела. 2. Бланширайте фенела...
РецептиАфганистанска салата
1. Репичките, краставиците, доматите и лукът се почистват и се нарязват на малки кубчета. Смесват се в купа. Прибавя се и накълцаният магданоз. 2. Единият лимон се изстисква, а другият се реже на пар...
РецептиТопла доматена супа
1. Нарежете праза, лука и чесъна на едро и ги запържете на умерен огън в сгорещения зехтин до златисто. 2. Добавете доматения концентрат и разбъркайте. След минута налейте доматите от консерва, приба...
РецептиСвински късчета с лук и трахана
1. Нарежете месото на кубчета. Задушете го в олио с вода под капак. Овкусете го със сол. 2. Щом месото омекне, махнете капака и го оставете да се запържи до златисто. 3. Прибавете лука, нарязан на п...