Начин на приготвяне:

1. Сложете джолана в голяма тенджера и оставете да заври. Извадете месото и изхвърлете водата, така месото ще се обезсоли. Върнете месото в тенджерата, завържете на връзка стъблата на магданоза, дафиновия лист и мащерката и ги пуснете при него. залейте с вода, колкото да покрие месото, и варете час и половина.
2. Почистете и обелете морковите, картофите, ряпата, целината и лука. Нарежете ги на едро и ги пуснете при месото. Варете 45 минути.
3. Прецедете бульона в друг съд, като отделите месото и зеленчуците. В бульона добавете листата бяло и червено зеле, най-отгоре сложете броколите. Захлупете и щом бульона заври, варете 5 минути.
4. Обезкостете месото и го разкъсайте на парченца.
5. В голяма чиния сложете сварени зелеви листа, броколи, моркови, лук, картофи, парче целина, а отгоре сложете месо. Полейте с малко бульон. Овкусете със сол и пипер.полейте със зехтин. Поднесете ястието с горчица.

Продукти

  • 1 кг пушен свински джолан
  • 3 глави пресен лук
  • 1 връзка пресни моркови
  • 0.5 кг пресни картофи
  • 1 бяла ряпа
  • 1 глава целина
  • 1 зелка
  • 0.5 червена зелка
  • 1 глава броколи
  • 0.5 връзка прясна мащерка
  • 0.5 връзка магданоз
  • 1 дафинов лист

Свързани рецепти