Месо с пролетни зеленчуци
Рецепта от: Джейми Оливър
Варен пушен свински джолан, поднесен с варени пролетни зеленчуци.
Продукти
- 1 кг пушен свински джолан
- 3 глави пресен лук
- 1 връзка пресни моркови
- 0.5 кг пресни картофи
- 1 бяла ряпа
- 1 глава целина
- 1 зелка
- 0.5 червена зелка
- 1 глава броколи
- 0.5 връзка прясна мащерка
- 0.5 връзка магданоз
- 1 дафинов лист
Начин на приготвяне:
- 1. Сложете джолана в голяма тенджера и оставете да заври. Извадете месото и изхвърлете водата, така месото ще се обезсоли. Върнете месото в тенджерата, завържете на връзка стъблата на магданоза, дафиновия лист и мащерката и ги пуснете при него. залейте с вода, колкото да покрие месото, и варете час и половина.
- 2. Почистете и обелете морковите, картофите, ряпата, целината и лука. Нарежете ги на едро и ги пуснете при месото. Варете 45 минути.
- 3. Прецедете бульона в друг съд, като отделите месото и зеленчуците. В бульона добавете листата бяло и червено зеле, най-отгоре сложете броколите. Захлупете и щом бульона заври, варете 5 минути.
- 4. Обезкостете месото и го разкъсайте на парченца.
- 5. В голяма чиния сложете сварени зелеви листа, броколи, моркови, лук, картофи, парче целина, а отгоре сложете месо. Полейте с малко бульон. Овкусете със сол и пипер.полейте със зехтин. Поднесете ястието с горчица.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Джейми Оливър
Печена наденица рагу
Рецепти Джейми Оливър
Печени моркови и цвекло с пържоли
Рецепти Къртис Стоун
Свински пържоли в хавайски стил
Рецепти Джейми Оливър
Печени свински ребра с британски барбекю сос
Рецепти Мишел Ру Джуниър
Печено свинско с хрупкави картофи
Рецепти Том Керидж
Бургер с чоризо
Рецепти Стоян и Лора
Свинско руло
Рецепти Ейнсли Хариът
Хапки с диня, кокос и свинско
Рецепти Хера Те Курапа
Варени пелмени
Рецепти Стоян и Лора
Гирос със свинско месо