Кой може да устои на съчетанието на печено свинско месо със сладко-киселия вкус на печени зеленчуци?

Продукти

  • 3 връзки пресни моркови
  • 2 връзки прясно червено цвекло
  • 1 връзка прясна салвия
  • 1 връзка прясна мащерка
  • 1 връзка пресен розмарин
  • бял винен оцет
  • винен оцет
  • балсамов оцет
  • 1 портокал
  • 4 свински котлета
  • сол и черен пипер
  • 4 глави пресен чесън
  • 1 връзка прясна майорана
  • 1 връзка пресен риган
  • 0.5 лимон

Начин на приготвяне:

  • 1. Почистете и измийте зеленчуците. Оставете по малко от стъблата им. Измийте подправките.
  • 2. В купа сложете сол и черен пипер, накъсайте на едро листа салвия, поръсете малко бял винен оцет. Сложете едната връзка моркови, добавете разчупена и посмачкана глава чесън, поръсете обилно със зехтин и разбъркайте, за да овкусите добре зеленчуците. Сложете ги в намазнена тава. Постъпете по същия начин с останалите зеленчуци и ги нареждайте в тавата. Съчетайте зеленчуците с подправките и оцета по ваш избор.
  • 3. Изпечете зеленчуците на 220 градуса за около 20 минути - до златисто.
  • 4. Направете разрези в тлъстата част на пържолите, оваляйте ги в сол и пипер от двете страни. От едната страна поставете по 1 листо салвия и го притиснете в месото. Затрейте хубаво тиган, сложете малко зехтин и наредет пържолите плътно една до друга с листото нагоре. Поръсете ги със зехтин и ги изпечете на 220 градуса за 15 минути.
  • 5. След като извадите изпечените пържоли от тигана, изхвърлете останалата мазнина и изтискайте половин лимон в тигана. С лъжица разбъркайте сосчето, което се е получило в тигана.
  • 6. Сервирайте пържолите, гарнирани с печените зеленчуци и поляти със сос.

Свързани рецепти

Виж всички