Опитайте тази рецепта за свинско филе, увито в бекон и поднесено върху канапе от салца от манго и люта чушка, за да усетите тропическа нотка във вкуса - съчетание на сладко, солено и леко люто.

Продукти

  • 400 г свинско филе (цяло парче)
  • 8 слайса бекон
  • прясна мащерка
  • 2 бр. манго
  • 1 връзка кресон
  • 1 червена люта чушка
  • 1 лимон, сок
  • сол и черен пипер

Начин на приготвяне:

  • 1. Разрежете парчето месо на две, по средата, така че да получите 2 по-малки парчета.
  • 2. Постелете 4 слайса бекон по дължина, като ги застъпвате съвсем леко един с друг. Поставете едното парче филе напряко на бекона, поръсете го със сол, черен пипер и листенца мащерка от двете страни и го увийте в бекона. С помощта на клечки за зъби „зашийте“ рулото, за да не се разтваря. Изрежете стърчащите краища на клечките с ножица. Повторете същото и с второто парче свинско.
  • 3. Загрейте 1-2 с.л. зехтин в дълбок тиган или съд с огнеупорни дръжки и запечатайте двете парчета месо от всички страни, до златисто. След това поставете месото в предварително загрята фурна на 200 градуса за 12-14 минути. Извадете месото от фурната и го покрийте с алуминиево фолио. Оставете го да почине 2-3 минути.
  • 4. Разрежете мангото от двете страни на костилката му. Нарежете вътрешността на всяка половинка на малки кубчета и я обелете. Лютата чушка нарежете на ситно, като премахнете дръжката и семките ѝ. Сложете в купичка мангото и лютата чушка и ги поръсете лимонов сок. Разбъркайте и оставете настрани.
  • 5. Разпределете измития и подсушен кресон в две чинии. Върху него разпределете мангото и лютата чушка и разбъркайте леко. Отгоре подредете нарязаното на дебели кръгчета печено филе.

Свързани рецепти

Виж всички