Печени праскови с портокалов сироп
Рецепта от: Микела Киапа
Това е лек десерт, подходящ за приготвяне в сезона на сочните и добре узрели праскови. Печенето им във фурна или върху скара засилва вкуса им, а съчетани с портокалов сироп, стават наистана неустоими.
Продукти
- 4 праскови
- 8 с.л. портокалов сок
- 40 г безсолно масло
- 8 с.л. захар
- захар за овалване
Начин на приготвяне:
- 1. Сипете захар в дълбока чиния. Намажете всяка праскова с меко масло (подберете сочни праскови), а след това я оваляйте в захарта.
- 2. Подредете прасковите в тавичка или тиган с огнеупорна дръжка. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса 30 минути.
- 3. В тенджерка сипете прясно изцедения портокалов сок и 8 с.л. захар. Разбъркайте и оставете сместа да заври. След минута изключете котлона и оставете сиропа да се охлади и сгъсти.
- 4. Поднесете всяка праскова в купичка, като я полеете първо с отделилия се сок по време на печенето, а след това с портокаловия сироп.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Надия Хюсеин
Мюсли с манго и лайм
Рецепти Надия Хюсеин
Плодова салата „Фатуш“
Рецепти Мишел Ру Джуниър
Захаросан пъпеш с горски плодове
Рецепти Мишел Ру Джуниър
Поширани прасскови и бисквити "Котешки езичета"
Рецепти Том Керидж
Печен на скара ананас с карамелен сос
Рецепти Микела Киапа
Прясна паста с шафран с миди и скариди
Рецепти Микела Киапа
Баня кауда (дип от аншоа и чесън)
Рецепти Микела Киапа
Сос "Болонезе" с боб
Рецепти Микела Киапа
Песто с пекорино
Рецепти Микела Киапа
Свински медальони с ябълка, лук и сайдер