Това е лек десерт, подходящ за приготвяне в сезона на сочните и добре узрели праскови. Печенето им във фурна или върху скара засилва вкуса им, а съчетани с портокалов сироп, стават наистана неустоими.

Продукти

  • 4 праскови
  • 8 с.л. портокалов сок
  • 40 г безсолно масло
  • 8 с.л. захар
  • захар за овалване

Начин на приготвяне:

  • 1. Сипете захар в дълбока чиния. Намажете всяка праскова с меко масло (подберете сочни праскови), а след това я оваляйте в захарта.
  • 2. Подредете прасковите в тавичка или тиган с огнеупорна дръжка. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса 30 минути.
  • 3. В тенджерка сипете прясно изцедения портокалов сок и 8 с.л. захар. Разбъркайте и оставете сместа да заври. След минута изключете котлона и оставете сиропа да се охлади и сгъсти.
  • 4. Поднесете всяка праскова в купичка, като я полеете първо с отделилия се сок по време на печенето, а след това с портокаловия сироп.

Свързани рецепти

Виж всички