Баня кауда (дип от аншоа и чесън)
Рецепта от: Микела Киапа
"Баня кауда" е специалитет от Пиемонт, Италия и означава "топъл сос" или "гореща баня". Този сос за топене за зеленчуци е идеален за различни събирания.
Продукти
- 150 г пресни или мариновани в зехтин филенца аншоа
- 8 скилидки чесън
- 100 мл прясно мляко
- 100 г масло
- 50 мл течна сметана
- сурови зеленчуци – селъри, жълта чушка, червена чушка, краставица, резене, броколи, аспержи
Начин на приготвяне:
- 1. Почистете зеленчуците и ги нарежете на пръчици.
- 2. Обелете скилидките чесън и ги нарежете на едро. В тенджерка сипете млякото и добавете нарязания чесън и филенцата аншоа и оставете сместа да къкри на слаб огън 5-10 минути, докато чесънът омекне. Дръпнете от огъня и пасирайте сместа.
- 3. Върнете сместа върху огъня и добавете маслото, нарязано на кубчета. Разбъркайте докато то се разтопи. Накрая добавете сметаната и разбъркайте за 1-2 минути.
- 4. Пресипете сместа в съд за фондю и я поддържайте топла със запалена свещ. Поднесете дипа с нарязаните зеленчуци и хрупкав хляб.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Къртис Стоун
Хавайска купа покé
Рецепти По Линг Йоу
Асам лакса
Рецепти Лука Чиано
Спагети с маринована риба и сицилиански цитрусов дресинг
Рецепти Рудолф ван Веен
Солени гофрети със сьомга
Рецепти Марк Мориарти
Лангустини със сос Тартар
Рецепти Лука Чиано
Сандвич с поширана в зехтин риба тон, печени домати и моцарела
Рецепти Надия Хюсеин
Хапки с мус от пушена скумрия и зелено ананасово чътни
Рецепти Марк Мориарти
Паеля с морски дарове
Рецепти Марк Мориарти
Пържен морски дявол
Рецепти Нико Рейнолдс
Скариди с манго и кървавица на скара