Поширани прасскови и бисквити "Котешки езичета"
Рецепта от: Мишел Ру Джуниър
Плодовете се пошират цели в сироп с розмарин и портокалова кора. Сервират се полети със сироп и с домашно приготвени бисквити "Котешки езичета". А ако ви остане от сиропа, добавете го към чаша шампанско или студен чай - невероятно вкусно е!
Продукти
- 6 праскови
- 400 г захар
- 2 стръка розмарин
- 3 ленти портокалова кора
- 2 литра вода
- За бисквитите:
- 125 г масло
- 125 г захар
- 3 белтъка
- 185 г брашно
- шушулка ванилия
Начин на приготвяне:
- 1.Сипете водата в дълбок тиган и добавете захарта. Пуснете стръковете розмарин и портокаловата кора. Щом сместа заври, внимателно поставете целите праскови в тигана. Поставете капак от хартия за печене върху тях и гответе на слаб огън 20 минути. След това оставете прасковите да изстинат в сиропа.
- 2. За бисквитите смесете мекото масло със захарта и остърганата вътрешност на шушулката ванилия. Разбъркайте с помощта на миксер. Добавете белтъците един по един, като разбивате след всеки. Накрая добавете пресятото брашно. Разбъркайте до хомогенност и оставете тестото да престои 20-30 минути.
- 3. Пресипете тестото в шприц с гладък накрайник и шприцовайте бисквити „езичета“ с дължина 5-6 см в тава, постлана с хартия за печене. Печете бисквитите в предварително загрята фурна на 190 градуса (с вентилатор) 5-8 минути.
- 4. Извадете по една праскова в десертна чиния. Обелете я и я полейте със сироп. Поднесете с бисквити „Котешки езичета“.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Надия Хюсеин
Мюсли с манго и лайм
Рецепти Надия Хюсеин
Плодова салата „Фатуш“
Рецепти Мишел Ру Джуниър
Захаросан пъпеш с горски плодове
Рецепти Том Керидж
Печен на скара ананас с карамелен сос
Рецепти Мишел Ру Джуниър
Печено свинско с хрупкави картофи
Рецепти Мишел Ру Джуниър
Бутчета от токачка с провансалски сос
Рецепти Мишел Ру Джуниър
Морски дарове със сметана и пастис
Рецепти Мишел Ру Джуниър
Аспержи, домати и артишок
Рецепти Мишел Ру Джуниър
Хаше стек
Рецепти Мишел Ру Джуниър
Рататуй