• Портокалово реване с компот от кайсииРецепти
    Портокалово реване с компот от кайсии

    Реването е вид сиропиран сладкиш. За тази рецепта кайсиите се подреждат на дъното на тавата и се заливат със сместа. След изпичане сладкиша се залива със захарен сироп с портокалов сок. Тайната е рева...

  • Печена сьомга по два начинаРецепти
    Печена сьомга по два начина

    Сьомгата е подходяща риба за приготвяне на скара. Тази рецепта представя два начина за приготвянето и върху открит огън - върху легло от портокали и нанизана на шишчета. Поднася се със салца от каперс...

  • Надупчен кейк с кафе и портокалов кремРецепти
    Надупчен кейк с кафе и портокалов крем

    Сместа за този кейк се приготвя изключително бързо. А докато се пече, ще приготвите крема също за нула време. В резултат ще получите сочен сладкиш с вкус на кафе и нежен портокалов крем.

  • Плодова салата „Фатуш“Рецепти
    Плодова салата „Фатуш“

    Това е рецепта за плодова салата в близкоизточен стил. Нарязаните  плодове се смесват с магданоз, мента и слънчогледови семки. Салатата се сервира, поръсена с хрупкави крутони от тортили.

  • Шоколадово-портокалова панакотаРецепти
    Шоколадово-портокалова панакота

    Това е рецепта за изкусителен и лесен за приготвяне десерт - панакота. Кремът е с наситен шоколадов и портокалов вкус, а за да придобие идеална форма, се добавя желатин.

  • Печени френски пилета с портокал, салвия и джинджифилРецепти
    Печени френски пилета с портокал, салвия и джинджифил

    Малките френски пилета се приготвят доста по-бързо от обикновените. Но за да станат наистина вкусни, препоръчително е да се мариноват предварително с портокалов сос, джинджифил, чесън и подправки за 1...

  • Шоколадова портокалопитаРецепти
    Шоколадова портокалопита

    1. Накъсайте точените кори на малки парченца и ги сложете в тави да изсъхнат за една нощ. 2. За сиропа сипете водата и захарта в тенджерка и оставете сместа да заври. Щом захарта се разтопи, добавете...

  • Патешко магре с портокалов сосРецепти
    Патешко магре с портокалов сос

    1. Извадете месото от хладилника 20 минути преди готвене. 2. Направете тънки прорези върху кожата на филето, овкусете със сол и пипер меланж от всички страни. 3. Сложете филето с кожата надолу в сту...