Захаросан пъпеш с горски плодове
Рецепта от: Мишел Ру Джуниър
Тази рецепта представлява почит към узрелите, сладки плодове през лятото. Пъпешът леко се карамелизира и се пълни с различни горски плодове. Поднася се с топка студено сорбе.
Продукти
- 1 пъпеш сорт „Шантарез“ или „Канталупе“
- 50 г захар
- 400 г смес от горски плодове – ягоди, боровинки, малини, къпини, френско грозде
- листа мента и лимонова върбинка
- местно пенливо или сладко бяло вино
- лимоново сорбе̒
Начин на приготвяне:
- 1. Отрежете краищата на пъпеш и го разрежете на две половини, по хоризонтал. Отстранете семките.
- 2. Поръсете краищата на всяка отрязана половина с малко захар и обгорете с горелка, докато тя се карамелизира. Поръсете втори път със захар и обгорете пак. Поръсете захар още няколко пъти, докато краищата на пъпеша се карамелизират добре.
- 3. Почистете горските плодове и нарежете ягодите на парченца. Смесете ги в чиния, без френското грозде. Поръсете с нарязани листа мента и лимонова върбинка и разбъркайте добре. Разпределете сместа в двете половини пъпеш. Добавете и клонче френско грозде.
- 4. Върху плодовете полейте малко пенливо вино точно преди да поднесете десерта. Гарнирайте с топка плодово сорбе̒.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Надия Хюсеин
Мюсли с манго и лайм
Рецепти Надия Хюсеин
Плодова салата „Фатуш“
Рецепти Мишел Ру Джуниър
Поширани прасскови и бисквити "Котешки езичета"
Рецепти Том Керидж
Печен на скара ананас с карамелен сос
Рецепти Мишел Ру Джуниър
Печено свинско с хрупкави картофи
Рецепти Мишел Ру Джуниър
Бутчета от токачка с провансалски сос
Рецепти Мишел Ру Джуниър
Морски дарове със сметана и пастис
Рецепти Мишел Ру Джуниър
Аспержи, домати и артишок
Рецепти Мишел Ру Джуниър
Хаше стек
Рецепти Мишел Ру Джуниър
Рататуй