Плодова салата „Фатуш“
Рецепта от: Надия Хюсеин
Това е рецепта за плодова салата в близкоизточен стил. Нарязаните плодове се смесват с магданоз, мента и слънчогледови семки. Салатата се сервира, поръсена с хрупкави крутони от тортили.
Продукти
- За крутоните:
- 4 малки пшенични тортили
- 20 г безсолно масло
- 35 г кафява захар
- ½ ч.л. канела
- щипка сол
- За салатата:
- 400 г ягоди
- 1 портокал
- 125 г сушен ананас
- 200 г бяло грозде
- 200 г замразени боровинки
- 150 г замразени малини
- 3 бр. маракуя
- 2 с.л. сурови слънчогледови семки
- 25 г магданоз или мента
Начин на приготвяне:
- 1. За крутоните нарежете тортилите на квадратни парчета с размери 1х1 см и ги разпръснете в тава, на един слой. Залейте ги с разтопено масло и разбъркайте добре. В купичка смесете захарта с канелата и солта и разбъркайте. Поръсете върху парченцата тортиля и разбъркайте добре, така че всяко парченце тортиля да е покрито със захар. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за 10 минути.
- 2. В голяма купа смесете размразените боровинки и малини. Добавете накъсания или нарязан сушен ананас, почистените и нарязани на четвъртинки ягоди, зърната грозде, вътрешността на плодовете маракуя и нарязания на резени портокал (без ципата). Поръсете с нарязан магданоз или мента и слънчогледови семки. Разбъркайте добре.
- 3. Сервирайте плодовата салата в отделни купички, а отгоре поръсете крутони.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Надия Хюсеин
Мюсли с манго и лайм
Рецепти Мишел Ру Джуниър
Захаросан пъпеш с горски плодове
Рецепти Мишел Ру Джуниър
Поширани прасскови и бисквити "Котешки езичета"
Рецепти Том Керидж
Печен на скара ананас с карамелен сос
Рецепти Надия Хюсеин
Мюсли с манго и лайм
Рецепти Надия Хюсеин
Десерт „Каменист път“ с ябълки и бял шоколад
Рецепти Надия Хюсеин
Пушена шакшука със спанак
Рецепти Надия Хюсеин
Шоколадов соден хляб
Рецепти Надия Хюсеин
Табуле с нар и магданоз
Рецепти Надия Хюсеин
Бургери с тандури треска