Това е рецепта за плодова салата в близкоизточен стил. Нарязаните  плодове се смесват с магданоз, мента и слънчогледови семки. Салатата се сервира, поръсена с хрупкави крутони от тортили.

Продукти

  • За крутоните:
  • 4 малки пшенични тортили
  • 20 г безсолно масло
  • 35 г кафява захар
  • ½ ч.л. канела
  • щипка сол
  • За салатата:
  • 400 г ягоди
  • 1 портокал
  • 125 г сушен ананас
  • 200 г бяло грозде
  • 200 г замразени боровинки
  • 150 г замразени малини
  • 3 бр. маракуя
  • 2 с.л. сурови слънчогледови семки
  • 25 г магданоз или мента

Начин на приготвяне:

  • 1. За крутоните нарежете тортилите на квадратни парчета с размери 1х1 см и ги разпръснете в тава, на един слой. Залейте ги с разтопено масло и разбъркайте добре. В купичка смесете захарта с канелата и солта и разбъркайте. Поръсете върху парченцата тортиля и разбъркайте добре, така че всяко парченце тортиля да е покрито със захар. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за 10 минути.
  • 2. В голяма купа смесете размразените боровинки и малини. Добавете накъсания или нарязан сушен ананас, почистените и нарязани на четвъртинки ягоди, зърната грозде, вътрешността на плодовете маракуя и нарязания на резени портокал (без ципата). Поръсете с нарязан магданоз или мента и слънчогледови семки. Разбъркайте добре.
  • 3. Сервирайте плодовата салата в отделни купички, а отгоре поръсете крутони.

Свързани рецепти

Виж всички