Лютият сос на баба
Рецепта от: Нико Рейнолдс
Лютият сос е основна съставка в карибската кухня. Тук ви представяме известната рецепта на бабата на Нико Рейнолдс. Работете с ръкавици и следвайте стъпките, за да приготвите този сос, който е способен да овкуси всякакъв вид храна.
Продукти
- 2 глави лук
- 1 глава чесън
- 4-10 бр. люти чушки Скоч боне
- 1 ч.л. куркума
- 4 бр. червени люти чушки
- 3 сладки червени чушки
- 250 мл бял винен оцет
- 3 с.л. френска горчица
- сол
Начин на приготвяне:
- По време на приготвянето на този сос работете с ръкавици.
- 1. Обелете лука и скилидките чесън. Сложете ги в блендер заедно с 1/3 от оцета. Пасирайте.
- 2. Добавете почистените само от дръжките червени люти и сладки чушки, нарязани на парчета. Добавете останалия оцет и пасирайте. Накрая добавете почистените от дръжките люти чушки Скоч боне и пасирайте отново.
- 3. Добавете горчицата и разбийте отново. Пресипете соса в купа и добавете куркумата и солта. Разбъркайте на ръка.
- 4. съхранявайте лютия сос в бутилка или буркан с херметическо затваряне в хладилник. Идеален е за добавяне към сосове, кърита, печено месо и зеленчуци на скара и др.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Нико Рейнолдс
Аржентинско чимичури
Рецепти Микела Киапа
Песто с пекорино
Рецепти Маркъс Уеринг
Сос Ромеско с хариса
Рецепти Нико Рейнолдс
Джърк марината
Рецепти Стоян и Лора
Дип от картофи и каперси
Рецепти Лука Чиано
Песто Дженовезе
Рецепти Кирстен Тиболс
Шоколадов фъдж сос
Рецепти Люк Нгуен
Пикантен доматен дип
Рецепти Примож Долничар
Лют сос
Рецепти Нико Рейнолдс
Аржентинско чимичури