Лютият сос е основна съставка в карибската кухня. Тук ви представяме известната рецепта на бабата на Нико Рейнолдс. Работете с ръкавици и следвайте стъпките, за да приготвите този сос, който е способен да овкуси всякакъв вид храна.

Продукти

  • 2 глави лук
  • 1 глава чесън
  • 4-10 бр. люти чушки Скоч боне
  • 1 ч.л. куркума
  • 4 бр. червени люти чушки
  • 3 сладки червени чушки
  • 250 мл бял винен оцет
  • 3 с.л. френска горчица
  • сол

Начин на приготвяне:

  • По време на приготвянето на този сос работете с ръкавици.
  • 1. Обелете лука и скилидките чесън. Сложете ги в блендер заедно с 1/3 от оцета. Пасирайте.
  • 2. Добавете почистените само от дръжките червени люти и сладки чушки, нарязани на парчета. Добавете останалия оцет и пасирайте. Накрая добавете почистените от дръжките люти чушки Скоч боне и пасирайте отново.
  • 3. Добавете горчицата и разбийте отново. Пресипете соса в купа и добавете куркумата и солта. Разбъркайте на ръка.
  • 4. съхранявайте лютия сос в бутилка или буркан с херметическо затваряне в хладилник. Идеален е за добавяне към сосове, кърита, печено месо и зеленчуци на скара и др.

Свързани рецепти

Виж всички