Джърк марината
Рецепта от: Нико Рейнолдс
Джърк маринатата е една от най-известните рецепти от карибската кухня. Тя е пикантна и съдържа всичко, необходимо да овкуси месо или зеленчуци.
Продукти
- 1 глава лук
- 5 стръка пресен лук
- 6 скилидки чесън
- 1 палец корен джинджифил
- 3 с.л. тъмнокафява захар
- 100 мл тъмен соев сос
- 3 ч.л. млян бахар
- 1 ч.л. канела
- шепа листа мащерка
- 1 люта чушка Скоч боне
- За оцета:
- 250 мл бял винен оцет
- стръкове прясна мащерка
Начин на приготвяне:
- 1. За овкусения оцет сипете оцета в тенджерка и го загрейте леко. Добавете целите стръкове мащерка и изчакайте сместа да заври. Дръпнете от огъня и оставете да изстине напълно. Пресипете в бутилка с херметическо затваряне, като отделите 50 мл оцет за маринатата.
- 2. В блендер сложете обелената глава лук, нарязана на едро, почистените стръкове пресен лук, също нарязани на едро, обеления и нарязан корен джинджифил, обелените скилидки чесън и нарязаната люта чушка. Добавете и останалите съставки и пасирайте до гладка смес.
- 3. Пресипете в буркан или друг съд с херметическо затваряне и съхранявайте до 3 седмици в хладилник.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Нико Рейнолдс
Аржентинско чимичури
Рецепти Нико Рейнолдс
Лютият сос на баба
Рецепти Стоян и Лора
Дип от картофи и каперси
Рецепти Лука Чиано
Песто Дженовезе
Рецепти Кирстен Тиболс
Шоколадов фъдж сос
Рецепти Люк Нгуен
Пикантен доматен дип
Рецепти Примож Долничар
Лют сос
Рецепти Нико Рейнолдс
Аржентинско чимичури
Рецепти Нико Рейнолдс
Бавно печен агнешки бут
Рецепти Нико Рейнолдс
Карибско къри с печено пиле