Джърк марината
Рецепта от: Нико Рейнолдс
Джърк маринатата е една от най-известните рецепти от карибската кухня. Тя е пикантна и съдържа всичко, необходимо да овкуси месо или зеленчуци.
Продукти
- 1 глава лук
- 5 стръка пресен лук
- 6 скилидки чесън
- 1 палец корен джинджифил
- 3 с.л. тъмнокафява захар
- 100 мл тъмен соев сос
- 3 ч.л. млян бахар
- 1 ч.л. канела
- шепа листа мащерка
- 1 люта чушка Скоч боне
- За оцета:
- 250 мл бял винен оцет
- стръкове прясна мащерка
Начин на приготвяне:
- 1. За овкусения оцет сипете оцета в тенджерка и го загрейте леко. Добавете целите стръкове мащерка и изчакайте сместа да заври. Дръпнете от огъня и оставете да изстине напълно. Пресипете в бутилка с херметическо затваряне, като отделите 50 мл оцет за маринатата.
- 2. В блендер сложете обелената глава лук, нарязана на едро, почистените стръкове пресен лук, също нарязани на едро, обеления и нарязан корен джинджифил, обелените скилидки чесън и нарязаната люта чушка. Добавете и останалите съставки и пасирайте до гладка смес.
- 3. Пресипете в буркан или друг съд с херметическо затваряне и съхранявайте до 3 седмици в хладилник.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Нико Рейнолдс
Аржентинско чимичури
Рецепти Микела Киапа
Песто с пекорино
Рецепти Маркъс Уеринг
Сос Ромеско с хариса
Рецепти Нико Рейнолдс
Лютият сос на баба
Рецепти Стоян и Лора
Дип от картофи и каперси
Рецепти Лука Чиано
Песто Дженовезе
Рецепти Кирстен Тиболс
Шоколадов фъдж сос
Рецепти Пати Джинич
Дип с тиквени семки, печени домати и хабанеро
Рецепти Люк Нгуен
Пикантен доматен дип
Рецепти Примож Долничар
Лют сос