Дип с тиквени семки, печени домати и хабанеро
Рецепта от: Пати Джинич
Този сос обединява печени домати, люти чушки и печени тиквени семки, за да се получи пикантен и леко опушен вкус. Идеален е за съчетаване с чипс от тортиля или пресни зеленчуци. Бързо и съживяващо предястие!
Продукти
- 500 г зрели домати
- 1 люта чушка Хабанеро
- ¾ ч.ч. тиквени семки (небелени)
- 1 ч.л. сол
- ¼ ч.ч. нарязан кориандър
- ¼ ч.ч. нарязан див лук
Начин на приготвяне:
- 1. Загрейте комал, грил-тиган или тиган с двойно дъно. Сипете семките в едната половина, а в другата – доматите. сух тиган. Поставете и лютата чушка в тигана да се запече. Семките печете не повече от 3-4 минути, не трябва да загарят, като ги разбърквате от време на време. Доматите и лютата чушка печете около 8 минути, като ги обръщате от всички страни.
- 2. След като семките изстинат, ги поставете в мелничка за кафе или подправки заедно с 1 ч.л. сол и ги смелете. След това ги пресипете в хаванче. Изтискайте сока на печените домати върху семките, а след това ги поставете в хаванчето. Намачкайте доматите. След това добавете нарязаната печена люта чушка със семките, без дръжката. Намачкайте отново.
- 3. Добавете нарязаните на ситно кориандър и див лук в хаванчето и намачкайте отново.
- 4. Поднесете дипа със запечени в сух тиган царевични тортили.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Нико Рейнолдс
Аржентинско чимичури
Рецепти Микела Киапа
Песто с пекорино
Рецепти Маркъс Уеринг
Сос Ромеско с хариса
Рецепти Нико Рейнолдс
Лютият сос на баба
Рецепти Нико Рейнолдс
Джърк марината
Рецепти Стоян и Лора
Дип от картофи и каперси
Рецепти Лука Чиано
Песто Дженовезе
Рецепти Кирстен Тиболс
Шоколадов фъдж сос
Рецепти Люк Нгуен
Пикантен доматен дип
Рецепти Примож Долничар
Лют сос