Песто Дженовезе
Рецепта от: Лука Чиано
Класическа италианска рецепта за известния суров сос песто Дженовезе. Пригответе си хаванче, за да получите автентичен вкус.
Продукти
- 40 г листа босилек
- 35 г настърган пармезан
- 15 г настъргано пекорино
- 30 г кедрови ядки
- 5 г чесън
- 140 мл зехтин екстра върджин
- 5 г сол
- 1/3 лимон, сок
Начин на приготвяне:
- 1. Измийте и подсушете листата босилек. Поставете 1/3 от листата в голямо хаванче и ги стрийте. Добавете щипка сол и продължете да ги стривате.
- 2. Добавете някаква част от настърганите сирена, както и нарязания на ситно чесън. Продължете да стривате продуктите. Добавете на тънка струйка част от зехтина.
- 3. Продължете да редувате продуктите – листа босилек, настъргано сирене, кедрови ядки, зехтин, като стривате всичко. Накрая добавете малко лимонов сок.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Нико Рейнолдс
Аржентинско чимичури
Рецепти Микела Киапа
Песто с пекорино
Рецепти Нико Рейнолдс
Лютият сос на баба
Рецепти Нико Рейнолдс
Джърк марината
Рецепти Стоян и Лора
Дип от картофи и каперси
Рецепти Кирстен Тиболс
Шоколадов фъдж сос
Рецепти Люк Нгуен
Пикантен доматен дип
Рецепти Примож Долничар
Лют сос
Рецепти Лука Чиано
Хапки от пармезан с телешки тартар
Рецепти Лука Чиано
Ригате със скариди и прошуто