Класическа италианска рецепта за известния суров сос песто Дженовезе. Пригответе си хаванче, за да получите автентичен вкус.

Продукти

  • 40 г листа босилек
  • 35 г настърган пармезан
  • 15 г настъргано пекорино
  • 30 г кедрови ядки
  • 5 г чесън
  • 140 мл зехтин екстра върджин
  • 5 г сол
  • 1/3 лимон, сок

Начин на приготвяне:

  • 1. Измийте и подсушете листата босилек. Поставете 1/3 от листата в голямо хаванче и ги стрийте. Добавете щипка сол и продължете да ги стривате.
  • 2. Добавете някаква част от настърганите сирена, както и нарязания на ситно чесън. Продължете да стривате продуктите. Добавете на тънка струйка част от зехтина.
  • 3. Продължете да редувате продуктите – листа босилек, настъргано сирене, кедрови ядки, зехтин, като стривате всичко. Накрая добавете малко лимонов сок.

Свързани рецепти

Виж всички