Песто Дженовезе
Рецепта от: Лука Чиано
Класическа италианска рецепта за известния суров сос песто Дженовезе. Пригответе си хаванче, за да получите автентичен вкус.
Продукти
- 40 г листа босилек
- 35 г настърган пармезан
- 15 г настъргано пекорино
- 30 г кедрови ядки
- 5 г чесън
- 140 мл зехтин екстра върджин
- 5 г сол
- 1/3 лимон, сок
Начин на приготвяне:
- 1. Измийте и подсушете листата босилек. Поставете 1/3 от листата в голямо хаванче и ги стрийте. Добавете щипка сол и продължете да ги стривате.
- 2. Добавете някаква част от настърганите сирена, както и нарязания на ситно чесън. Продължете да стривате продуктите. Добавете на тънка струйка част от зехтина.
- 3. Продължете да редувате продуктите – листа босилек, настъргано сирене, кедрови ядки, зехтин, като стривате всичко. Накрая добавете малко лимонов сок.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Нико Рейнолдс
Аржентинско чимичури
Рецепти Нико Рейнолдс
Лютият сос на баба
Рецепти Нико Рейнолдс
Джърк марината
Рецепти Стоян и Лора
Дип от картофи и каперси
Рецепти Кирстен Тиболс
Шоколадов фъдж сос
Рецепти Люк Нгуен
Пикантен доматен дип
Рецепти Примож Долничар
Лют сос
Рецепти Лука Чиано
Хапки от пармезан с телешки тартар
Рецепти Лука Чиано
Ригате със скариди и прошуто
Рецепти Лука Чиано
Черно ризото с просеко, скариди и лайм