Описание:

1. Нарежете лука на ситно и го запържете в загрят тиган със зехтин.

2. Нарежете лютите чушки на кръгчета, заедно със семките - сортове Анахайм, Табаско и Кайен. Нарежете и 1-2 сладки червени чушки. Добавете чушките при лука и запържете. Добавете и нарязаните на кубчета домати.

3. В друг тиган загрейте олио или зехтин и за пържете в него обелените скилидки чесън за 30 секунди. Пресипете сместа към лютите чушки. Гответе на бавен огън в продължение на 1 час.

4. След това добавете още малко зехтин и 100-150 мл вода. Накъсайте няколко листа босилек и добавете оцета и лимоновия сок. Пасирайте сместа.

5. Прецедете сместа през фина цедка. Полученият сос поставете върху котлона и оставете да заври.

6. Докато е още горещ го пресипете в чисти бутилки с херметическо затваряне и затворете.

7. Стерилизирайте бутилките с горещ сос във фурната - на 110 градуса, за 15 минути.

Продукти

  • 3 глави лук шалот
  • 1/4 кг люти чушки - различни видове
  • 1 кг домати
  • 5 скилидки чесън
  • зехтин
  • 50 мл оцет
  • 2 лимона
  • 1 ч.л. сол
  • 1 ч.л. захар

Свързани рецепти