Дип от картофи и каперси
Рецепта от: Стоян и Лора
Поднесете този дип като разядка с нарязани на пръчици сурови зеленчуци или използвайте като сос към риба или месо.
Продукти
- 500 г картофи
- 150–200 г кисело мляко
- 5 скилидки чесън
- 100 г каперси
- 1/4 връзка копър
- кората и сокът от 1 лимон
- 100 мл зехтин
- сол на вкус
- зехтин и копър за поднасяне
Начин на приготвяне:
- 1. Обелете и сварете картофите в подсолена вода.
- 2. След това, докато са още горещи, направете пюре с помощта на преса за картофи.
- 3. Разбъркайте ги с киселото мляко.
- 4. Обелете чесъна и го смелете в блендер заедно с каперсите, наситнения копър, настърганата кората от лимона и неговия сок.
- 5. Добавете картофите и зехтина и отново разбъркайте. Поднесете с още малко зехтин и листенца копър.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Нико Рейнолдс
Аржентинско чимичури
Рецепти Нико Рейнолдс
Лютият сос на баба
Рецепти Нико Рейнолдс
Джърк марината
Рецепти Лука Чиано
Песто Дженовезе
Рецепти Кирстен Тиболс
Шоколадов фъдж сос
Рецепти Люк Нгуен
Пикантен доматен дип
Рецепти Примож Долничар
Лют сос
Рецепти Джейми Оливър
Зелен пастет
Рецепти Стоян и Лора
Мини пайове с карфиол и бекон
Рецепти Божана Кацарова
Моята рецепта за миш-маш