Дип от картофи и каперси
Рецепта от: Стоян и Лора
Поднесете този дип като разядка с нарязани на пръчици сурови зеленчуци или използвайте като сос към риба или месо.
Продукти
- 500 г картофи
- 150–200 г кисело мляко
- 5 скилидки чесън
- 100 г каперси
- 1/4 връзка копър
- кората и сокът от 1 лимон
- 100 мл зехтин
- сол на вкус
- зехтин и копър за поднасяне
Начин на приготвяне:
- 1. Обелете и сварете картофите в подсолена вода.
- 2. След това, докато са още горещи, направете пюре с помощта на преса за картофи.
- 3. Разбъркайте ги с киселото мляко.
- 4. Обелете чесъна и го смелете в блендер заедно с каперсите, наситнения копър, настърганата кората от лимона и неговия сок.
- 5. Добавете картофите и зехтина и отново разбъркайте. Поднесете с още малко зехтин и листенца копър.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Нико Рейнолдс
Аржентинско чимичури
Рецепти Микела Киапа
Песто с пекорино
Рецепти Маркъс Уеринг
Сос Ромеско с хариса
Рецепти Нико Рейнолдс
Лютият сос на баба
Рецепти Нико Рейнолдс
Джърк марината
Рецепти Лука Чиано
Песто Дженовезе
Рецепти Кирстен Тиболс
Шоколадов фъдж сос
Рецепти Пати Джинич
Дип с тиквени семки, печени домати и хабанеро
Рецепти Люк Нгуен
Пикантен доматен дип
Рецепти Примож Долничар
Лют сос