Поднесете този дип като разядка с нарязани на пръчици сурови зеленчуци или използвайте като сос към риба или месо.

Продукти

  • 500 г картофи
  • 150–200 г кисело мляко
  • 5 скилидки чесън
  • 100 г каперси
  • 1/4 връзка копър
  • кората и сокът от 1 лимон
  • 100 мл зехтин
  • сол на вкус
  • зехтин и копър за поднасяне

Начин на приготвяне:

  • 1. Обелете и сварете картофите в подсолена вода.
  • 2. След това, докато са още горещи, направете пюре с помощта на преса за картофи.
  • 3. Разбъркайте ги с киселото мляко.
  • 4. Обелете чесъна и го смелете в блендер заедно с каперсите, наситнения копър, настърганата кората от лимона и неговия сок.
  • 5. Добавете картофите и зехтина и отново разбъркайте. Поднесете с още малко зехтин и листенца копър.

Свързани рецепти

Виж всички