
Пати Джинич
Патрисия Джинич (родена като Патрисия Дриянски на 30-ти март, 1972 г.) е мексиканска шеф-готвачка, телевизионна водеща, кулинарна авторка и преподавател. Тя е носителка на наградата „Джеймс Биърд“, а кулинарното ѝ предаване „Мексиканска кухня с Пати“ (Pati's Mexican Table) е номириано за награда „Еми“. Първата ѝ кулинарна книга, носеща името на предаването, е публикувана през 2013 г., а втората - „Mexican Today“ излиза през април 2016 г.
Джинич е готвач в Мексиканския културен институт във Вашингтон, САЩ, където, от 2007 г. насам, представя кулинарните си демонстрации на живо под наименованието „Мексиканската кухня на Пати“. В тях Пати съчетава готварските си умения със знанията си за историята, културата и различните региони на Мексико.
Пати Джинич е родена и израснала в град Мексико в еврейско мексиканско семейство и е най-малката от четири сестри. Дядо и баба ѝ са еврейски бежанци от Източна Европа.
Пати е завършила бакалавърска степен по политически науки в Мексико, когао през 1996 г. се омъжва за Даниел Джинич, също евреин мексиканец.
Двамата се местят да живеят в Далас, Тексас. От носталгия по родната си страна Пати започва да изучава мексиканската кухня и да готви. Съвсем скоро тя вече преподава на приятели и съседи готварство. По това време започва и работа като асистент-продуцент на кулинарно предаване.
Две години по-късно, заедно със семейството си, Пати се премества във Вашингтон, където завършва магистърската си степен по политически науки и осъществява мечтата си да работи като политически анализатор. Но тъй като храната е нейната страст, тя завършва и кулинарна академия в Мериленд.
Първият сезон на телевизионното предаване „Мексиканска кухня с Пати“ се излъчва през 2011 г. В него тя споделя автентични мексикански ястия и разказва за богатата история и култура на Мексико, както и за личния си живот. Също така се среща и разговаря с готвачи и от двете страни на границата. През 2019 г. е заснет осмият сезон на предаването.
Пати живее в Чеви Чейс, Мериленд със съпруга си и трите им сина – Алън, Самуел и Джулиан.
РецептиМексиканска улична салца
1. Отстранете дръжките на сухите чушки Арбол и ги запечете за 1 минута в сух тиган или тенджера, от всички страни. 2. Сипете вода в тенджера и добавете целите домати, томатио, зелените люти чушки Хал...
РецептиТако с говеждо месо и наденица
1. Нарежете говеждото месо на парчета с големина 1 см и ги сложете в голяма тенджера. напълнете тенджерата с вода и добавете дафиновите листа, зърната черен пипер и скилидките чесън. Щом месото заври,...
РецептиСладкиш "Четири млека" със сливи и кайсии
1. Отделете жълтъците от белтъците. В голяма суха стъклена купа разбийте белтъците с помощта на миксер, до образуването на меки връхчета. След това постепенно добавете 1 ч.ч. захар и продължете да раз...
РецептиБурито с мачака от скариди и картофи
1. Накиснете сухите люти чушки в гореща вода за 10 минути. След това отстранете дръжките и семките им и ги нарежете на ситно. 2. Обелете и измийте под течаща вода скаридите. Пуснете ги в тенджера с в...