Супа с чая
Рецепта от: Пати Джинич
Тази супа се приготвя много бързо с пилешки бульон, лук и листа чая или спанак. Супата се поднася със смелни печени тиквени семки и лимонов сок с люти чушки. Навийте на руло запечена топла тортиля и се насладете!
Продукти
- ½ ч.ч. тиквени семки
- 1 ч.л. сол
- 1 люта чушка Хабанеро
- 2 лимона, сок
- 1 с.л. олио
- ½ глава бял лук
- 1 чушка Банана
- 2 литра пилешки бульон
- 4 ч.ч. листа чая, пореч, спанак, манголд
- царевични тортили или кесадии
Начин на приготвяне:
- 1. В загрят тиган или в комал изпечете двете люти чушки и тиквените семки. Печете семките 3-4 минути, като ги разбърквате, за да не загорят. Лютите чушки изпечете от всички страни.
- 2. В купичка изтискайте лимоновия сок и добавете щипка сол. Отстранете дръжката на лютата чушка Хабанеро и я нарежете на ситно. Добавете я в купичката и разбъркайте.
- 3. След като изстинат, смелете тиквените семки в мелничка заедно с 1 ч.л. сол.
- 4. Загрейте 2 с.л. олио в тенджера и запържете нарязаните на ситно лук и чушка Банана (без дръжката и семките), за 5-6 минути. Разбъркайте. Залейте с пилешкия бульон, захлупете тенджерата, усилете огъня и изчакайте сместа да заври.
- 5. Запечете тортилите в сух тиган и ги увийте в кърпа, за да ги запазите топли.
- 6. Щом бульонът заври, добавете предварително измитите листа чая, пореч, манголд, спанак. Разбъркайте. Изчакайте листата да се свият и дръпнете от котлона. Овкусете със сол.
- 7. Сервирайте топла супа в купички, с 1 с.л. смлени тиквени семки и 1 ч.л. от лимоновия сок с люти чушки. Навийте тортиля на руло и потопете в супата.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Джейми Оливър
Английска лучена супа
Рецепти Джейми Оливър
Италианска зелева супа
Рецепти Стоян и Лора
Супа от чушки
Рецепти Джейми Оливър
Гаспачо
Рецепти Стоян и Лора
Супа от горски гъби с кускус
Рецепти Мери Бери
Супа от кафяви печурки
Рецепти Ненад Великович
Агнешка чорба
Рецепти Мери Бери
Тайландска пилешка супа
Рецепти Стоян и Лора
Пилешка супа с лимон
Рецепти Стоян и Лора
Крем-супа от тиквички с босилек