Тази супа се приготвя много бързо с пилешки бульон, лук и листа чая или спанак. Супата се поднася със смелни печени тиквени семки и лимонов сок с люти чушки. Навийте на руло запечена топла тортиля и се насладете!

Продукти

  • ½ ч.ч. тиквени семки
  • 1 ч.л. сол
  • 1 люта чушка Хабанеро
  • 2 лимона, сок
  • 1 с.л. олио
  • ½ глава бял лук
  • 1 чушка Банана
  • 2 литра пилешки бульон
  • 4 ч.ч. листа чая, пореч, спанак, манголд
  • царевични тортили или кесадии

Начин на приготвяне:

  • 1. В загрят тиган или в комал изпечете двете люти чушки и тиквените семки. Печете семките 3-4 минути, като ги разбърквате, за да не загорят. Лютите чушки изпечете от всички страни.
  • 2. В купичка изтискайте лимоновия сок и добавете щипка сол. Отстранете дръжката на лютата чушка Хабанеро и я нарежете на ситно. Добавете я в купичката и разбъркайте.
  • 3. След като изстинат, смелете тиквените семки в мелничка заедно с 1 ч.л. сол.
  • 4. Загрейте 2 с.л. олио в тенджера и запържете нарязаните на ситно лук и чушка Банана (без дръжката и семките), за 5-6 минути. Разбъркайте. Залейте с пилешкия бульон, захлупете тенджерата, усилете огъня и изчакайте сместа да заври.
  • 5. Запечете тортилите в сух тиган и ги увийте в кърпа, за да ги запазите топли.
  • 6. Щом бульонът заври, добавете предварително измитите листа чая, пореч, манголд, спанак. Разбъркайте. Изчакайте листата да се свият и дръпнете от котлона. Овкусете със сол.
  • 7. Сервирайте топла супа в купички, с 1 с.л. смлени тиквени семки и 1 ч.л. от лимоновия сок с люти чушки. Навийте тортиля на руло и потопете в супата.

Свързани рецепти

Виж всички