Тези тако представляват топли царевични тортили, пълни с пълни с крехко, бавно печено свинско месо, престояло в саламура с подправки и люти чушки и леко разтопено сирене. Резените авокадо и салцата балансират идеално вкусовете.

Продукти

  • 4 ч.ч. вода + 1 ч.ч.
  • ½ ч.ч. сол
  • ½ ч.ч. захар
  • 1 ч.л. сух риган
  • 1 ч.л. едросмлян черен пипер
  • ¼ ч.л. смлян бахар
  • 1 дафинов лист
  • 1 люта чушка Хабанеро
  • 900 г свинско месо (от корема, с кожа)
  • 8-12 бр. царевични тортили
  • 2 ч.ч. настъргано сирене (Монтерей, Оаксака или моцарела)
  • авокадо
  • салца по избор

Начин на приготвяне:

  • 1. За саламурата сипете в тенджера 4 ч.ч. вода, ½ ч.ч. захар и ½ ч.ч. сол. Разбъркайте и добавете дафиновия лист, черния пипер, смления бахар и цялата люта чушка Хабанеро. Разбъркайте отново и захлупете. Оставете сместа да заври. Дръпнете от огъня и добавете стрития сушен риган. Разбъркайте и оставете саламурата да изстине.
  • 2. Направете повърхностни диагонални разрези в кожата на парчето месо. Поставете го в тава. Залейте го с изстиналата марината и покрийте с прозрачно фолио. Поставете в хладилник за 24 часа.
  • 3. Извадете месото и излейте маринатата. Поставете месото в чиста тава и добавете 1 ч.ч. вода в нея. Покрийте стегнато с алуминиево фолио и печете в предварително загрята фурна на 150 градуса 2 часа и 30 минути. След това отстранете фолиото и печете 15 минути на 220 градуса, за да се изпече до хрупкавост кожата.
  • 4. Върху комал или загрят тиган с двойно дъно запечете тортилите от двете страни. Върху всяка тортиля сложете настъргано сирене, а върху него парчета накъсано месо. Прегънете на две тортилята, за да се получи тако и го запечете отново в тигана. Гарнирайте такото с резени авокадо и маринован лук. Поднесете със салца и печени люти чушки и чесън.

Свързани рецепти

Виж всички