Тако с пикантно печено свинско
Рецепта от: Пати Джинич
Тези тако представляват топли царевични тортили, пълни с пълни с крехко, бавно печено свинско месо, престояло в саламура с подправки и люти чушки и леко разтопено сирене. Резените авокадо и салцата балансират идеално вкусовете.
Продукти
- 4 ч.ч. вода + 1 ч.ч.
- ½ ч.ч. сол
- ½ ч.ч. захар
- 1 ч.л. сух риган
- 1 ч.л. едросмлян черен пипер
- ¼ ч.л. смлян бахар
- 1 дафинов лист
- 1 люта чушка Хабанеро
- 900 г свинско месо (от корема, с кожа)
- 8-12 бр. царевични тортили
- 2 ч.ч. настъргано сирене (Монтерей, Оаксака или моцарела)
- авокадо
- салца по избор
Начин на приготвяне:
- 1. За саламурата сипете в тенджера 4 ч.ч. вода, ½ ч.ч. захар и ½ ч.ч. сол. Разбъркайте и добавете дафиновия лист, черния пипер, смления бахар и цялата люта чушка Хабанеро. Разбъркайте отново и захлупете. Оставете сместа да заври. Дръпнете от огъня и добавете стрития сушен риган. Разбъркайте и оставете саламурата да изстине.
- 2. Направете повърхностни диагонални разрези в кожата на парчето месо. Поставете го в тава. Залейте го с изстиналата марината и покрийте с прозрачно фолио. Поставете в хладилник за 24 часа.
- 3. Извадете месото и излейте маринатата. Поставете месото в чиста тава и добавете 1 ч.ч. вода в нея. Покрийте стегнато с алуминиево фолио и печете в предварително загрята фурна на 150 градуса 2 часа и 30 минути. След това отстранете фолиото и печете 15 минути на 220 градуса, за да се изпече до хрупкавост кожата.
- 4. Върху комал или загрят тиган с двойно дъно запечете тортилите от двете страни. Върху всяка тортиля сложете настъргано сирене, а върху него парчета накъсано месо. Прегънете на две тортилята, за да се получи тако и го запечете отново в тигана. Гарнирайте такото с резени авокадо и маринован лук. Поднесете със салца и печени люти чушки и чесън.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Джейми Оливър
Месо с пролетни зеленчуци
Рецепти Джейми Оливър
Печена наденица рагу
Рецепти Джейми Оливър
Печени моркови и цвекло с пържоли
Рецепти Джейми Оливър
Шишчета по гръцки /сувлаки/
Рецепти Къртис Стоун
Свински пържоли в хавайски стил
Рецепти Мишел Ру Джуниър
Печено свинско с хрупкави картофи
Рецепти Микела Киапа
Свински медальони с ябълка, лук и сайдер
Рецепти Нико Рейнолдс
Печени наденички с полента със сирене и боб
Рецепти Том Керидж
Бургер с чоризо
Рецепти Стоян и Лора
Свинско руло